(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
OVOCNÝ DORTÍK
Potřebné ingredience
TĚSTO
4 ŽLOUTKY
20 DKG CUKRU MOUČKA
6 LŽIC HORKÉ VODY -----------VŠE UŠLEHAT A PŘIDAT
20 DKG POLOHRUBÉ MOUKY
1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA
SNÍH ZE 4 BÍLKŮ
Postup přípravy
POZOOOR TOTO MNOŽSTVÍ JE NA VELKÝ PLECH A NA DORTÍK DĚLÁM Z POLOVIČNÍ DÁVKY , VYMAŽEME A VYSYPEME FORMU NALIJEME TĚSTO A DÁME PÉCT DO STŘEDNĚ VYHŘÁTÉ TROBY. NECHÁME VYCHLADIT , JÁ PAK MAŽU MARMELÁDOU NEBO PUDINKEM ZÁLEŽÍ CO KOMU CHUTNÁ, POTÉ POKLADEME OVOCEM A POMAŽEME DORTOVÝM ŽELÉM OD DR. OETKERA.
BANÁNY ABY NEZČERNALI TAK NAMOČÍM DO VODY S TROCHOU KYSELINY CITRONOVÉ.
DORTOVÉ ŽELÉ DR. OETKER JE BUDˇ ČIRÉ NEBO ČERVENÉ, ČIRÉ JE VHODNÉ KDE JE VÍCE DRUHŮ BAREVNÉHO OVOCE , ČERVENÉ JE NA JAHODY, MALINY ATD.. PO UVAŘENÍ NECHÁM VYCHLADIT ,ABY BYLO ŽELÉ VLAŽNÉ A PAK ŠTĚTEČKEM POTÍRÁM (RYCHLE TUHNE), CHCETE -LI ABY ŽELÉ BYLO VYŠŠÍ TAK UDĚLEJTE VÍCE SÁČKŮ A POMAŽTE .ONO TO HNED ZTUHNE . ZTUHNOU I MEZÍRKY ,KTERÝMI PAK ŽELATINA NEVYTEČE . NO A PAK STAČÍ ZALÍT ZBYTKEM ŽELÉ A DÁT ZTUHNOUT DO LEDNICE
BANÁNY ABY NEZČERNALI TAK NAMOČÍM DO VODY S TROCHOU KYSELINY CITRONOVÉ.
DORTOVÉ ŽELÉ DR. OETKER JE BUDˇ ČIRÉ NEBO ČERVENÉ, ČIRÉ JE VHODNÉ KDE JE VÍCE DRUHŮ BAREVNÉHO OVOCE , ČERVENÉ JE NA JAHODY, MALINY ATD.. PO UVAŘENÍ NECHÁM VYCHLADIT ,ABY BYLO ŽELÉ VLAŽNÉ A PAK ŠTĚTEČKEM POTÍRÁM (RYCHLE TUHNE), CHCETE -LI ABY ŽELÉ BYLO VYŠŠÍ TAK UDĚLEJTE VÍCE SÁČKŮ A POMAŽTE .ONO TO HNED ZTUHNE . ZTUHNOU I MEZÍRKY ,KTERÝMI PAK ŽELATINA NEVYTEČE . NO A PAK STAČÍ ZALÍT ZBYTKEM ŽELÉ A DÁT ZTUHNOUT DO LEDNICE
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitka.nela
(upraveno)
31. 3. 2008, 15:54
Tak jsem dnes dělala.Naprosto perfektní korpus. Moc nám to všem chutnalo.Díky za báječný receptík
petra95
(upraveno)
4. 4. 2008, 8:14
@jitka.nela
děkuji, to jste a jsem ráda,že chutnal
kvetahd
(upraveno)
20. 3. 2008, 22:21
Milá Peťo!!!!!! Tak včera jsme dělala dortík dle Vašeho receptíku!!!!!! (Viz.fotečky na mých rodinných) Je VYNIKAJÍCÍ D Ě K U J I za báječný recept!!!!!!! Přeji VESELÉ VELIKONOCE
petra95
(upraveno)
21. 3. 2008, 14:42
@kvetahd
MILÁ KVĚTKO DĚKUJI ZA FOTEČKY HNED JSEM SI JE ULOŽILA DO MÝCH RODINNÝCH A JSEM RÁDA , ŽE CHUTNAL. PŘEJI HEZKÉ VELIKONOCE
KÁJA 77
(upraveno)
14. 3. 2008, 14:20
Dobrý den Péťo, tak upečeno na velký plech, protože jsme žrouti, namazáno: marmelka, pak směs - 1/4 másla, moučk. cukr, 1 tvaroh, 1 vanilkový puding, na tom broskve a jahody, červené želé ze 3 sáčků Dr. Oetkera = MŇAMKA!!!! Děkujeme za báááječný receptík PS - jo a fotečku mám v rodinných
petra95
(upraveno)
14. 3. 2008, 22:44
@KÁJA 77
KLÁRKO DĚKUJI ZA FOTEČKU ULOŽILA JSEM SI JÍ DO RODINNÝCH. TAKÉ VYZKOUŠÍM VAŠÍ TVAROHOVOU VARIACI TO BUDE MANŽEL NADŠENÝ JELIKOŽ TVAROH A OVOCE MILUJE A 2 V 1 TO BUDE PŘEKVÁPKO
Bromovka
(upraveno)
13. 3. 2008, 10:53
Petro, s tm pomazávání je to dobrý nápad, od té doby, co můj první pokus před 10 lety s želé skončil tak, že mi želatina protekla skrz těsto a všechno dostaly slepičky mojí maminky, jsem se do želatiny už raději nepustila Váš receptík ukládám, protože manža přesně tento typ "želé zákusků" miluje... Díky Martina
petra95
(upraveno)
13. 3. 2008, 12:45
@Bromovka
jistě se vám povede ta želatina musí být vlažná a když jí budete zalévat tak udělejte třeba nejdříve okraje a uvidíte zda to proteče a po zatuhnutí dolejte zbytek a nebo taky na korpus co budete mazat tak rozetřít pořádně do krajů ,ale já to pomazávám a ovoce pak vypada nádherně lesklé, tento dortík jsem zalévala , petra
dominok
(upraveno)
12. 3. 2008, 23:17
Děkuji Peťo za to podrobnější info o želatině , o víkendu udělám a písnu výsledek
marcelakr
(upraveno)
13. 3. 2008, 10:47
@dominok
já používám želetinu od dr. oetjera v modrém obalu, ta je čirá a má se na jeden sáček dát 2- 3 lžíce cukru a 250 ml vody,...já dávám jen 200 ml vody a pokud mám kompotovanou šťávu, tak dám těch 250, protože kompot je hustší...a když dělám na pelchu, tak spotřebuji želatiny tři nalévám naběračkou a ono to hezky rozteče a hne dto dám třeba do chladna na balkón
petra95
(upraveno)
13. 3. 2008, 8:54
@dominok
Domčo v cukrárnách se dělá želatina z agaru což jsou mořské řasy a agar je strašně moc drahý a ani nevím zda se taky prodává jako maloobchodně.Ještě jsem ho neviděla,ale dortové želé od DR.OETKERA je taky moc dobrý a nejlepší je když místo vody dáte šťávu z kompotu,určitě dejte vědět jak jste dopadla,PETRA