Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 110 návštěvníků)

Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec

0.0
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků

Postup přípravy

Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte rozpuštěné máslo a dál ostatní, program těsto. V orig. receptu 1 žloutek patří do těsta, druhý na pomazání, dala jsem do těsta oba a mažu vše bílkem, mám vyzkoušeno, že buchty i koláče také krásně zezlátnou.
Po vykynutí L. Hruška udělal z těsta váleček a nakrájel 16 stejnoměrných kousků, které vytvaroval do trojúhelníčků. Odkrajovala jsem polévkovou lžící větší kousky přímo z mísy.
Loupáčky se pečou na 170°C do zezlátnutí, můžete vyzkoušet špejlí. Z této dávky těsta je 16 středně velkých loupáčků.

sušené droždí má různou gramáž, na zadní straně je vždy uvedeno na kolik gramů mouky je celý sáček

rukou vytvarujte přibližný tvar trojúhelníčku a zabalte jako rohlík

nechte na plechu ještě cca 15 min. kynout

pečou se velmi rychle na 170°C...můžete zkusit špejlí

můžete posypat rozemletým vanil. cukrem...dobrou chuť!

vydrží, pokud je hned nesníte, i několik dní...je to vánočkové těsto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 5. 3. 2014, 10:43
(Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 19. 4. 2014, 10:09
@Vera N děkuji (kocka) (velikonoce19)
novackova 25. 2. 2014, 15:54
(Y) (Y) (Y) (F)
pavlíkmacík 27. 2. 2014, 6:50
@novackova Dáši, děkuji (kocka) (L)
Vyhnanice 18. 2. 2014, 22:56
Dala jsem při balení makovou nádivku a byly vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 19. 2. 2014, 11:48
@Vyhnanice S makovou nádivkou upeču příště ^o)...díky za komentík, Zdenko (kocka) (hello) (F)
chucky 1111 18. 2. 2014, 9:31
Těsto je to stejné jako na buchty,ale do loupáků to má daleko a pro nás málo sladké
Gabrac 25. 2. 2014, 12:46
@chucky 1111 Úplně stejné u nás... snědly se, ale musely jsme si je s (X) (X) hoooodně pocukrovat ,-)
klarabrno 15. 2. 2014, 18:44
Já tedy nevím, ale dělala jsem vše dle receptu a opět , jako u koblihů pečených v troubě , mi to spíše připomíná klasické kynuté buchty, loupák ani náhodou, ale jako buchty dobrý :-)
chucky 1111 18. 2. 2014, 9:32
@klarabrno Přesně a snesly by víc cukru
pavlíkmacík (upraveno) 15. 2. 2014, 21:45
@klarabrno Tak to si budete muset postěžovat L. Hruškovi, že to ale opravdu není loupák a že použil těsto "buchtové" nebo "vánočkové". V koupeném loupáčku skutečně není másla ani ždibec. Koblihy podle něj péct nebudu, tak nemohu srovnávat. Loupáčky peču už potřetí a okolí se po nich může utlouct (zajic) (hello)
nasta77 9. 2. 2014, 19:16
:-) Loupáčky jsou výborné (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 15. 2. 2014, 0:23
@nasta77 Nadi, díky (kocka) (hello) (L) (F)
kurel 9. 2. 2014, 18:54
vynikající (Y)
pavlíkmacík 15. 2. 2014, 0:18
@kurel děkuji Bohunko (kocka) (F)
edit0512 6. 2. 2014, 12:14
PEKLA JSEM V PONDĚLÍ A DNES K SNÍDANI BYL LEPŠÍ NEŽ Z OBCHODU (flower) (C)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:13
@edit0512 Mně vydržely jenom do včera poslední dva kousky (zajic)...a s obchodem se to nedá srovnat :-)...díky za komentík (kocka) (hello) (F)
majulinek 5. 2. 2014, 13:54
Výborná rychlovka (Y)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:14
@majulinek děkuji Marti (kocka) (F)
facko 4. 2. 2014, 20:10
vypadají luxusně, vydrží i do druhého dne? (Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:16
@facko Květo, pokud je hned (zajic)..tak vydrží nejen do druhého dne (C)...ale jinak, je to vánočkové těsto a vánočka Vám vydrží také dlouho (hello) (F)
facko 11. 2. 2014, 18:58
@pavlíkmacík Děkuji moc. (F) (F)
Klara 5. 2. 2014, 11:26
@facko Nevím jak tyhle. Dělám jiný recept na makovky a vydrží mi i druhý den.
pavlíkmacík (upraveno) 15. 2. 2014, 0:33
@Klara Nic vám nebrání v tom, aby jste je vyzkoušela. Hned budete vědět jak dlouho vydrží.
Nanja 6. 2. 2014, 9:05
@Klara Nechcete se podělit o recept?
Klara 6. 2. 2014, 9:19
@Nanja Dělám: 240ml mlíka, 500g hladké mouky, 60g cukru, 50g sádla nebo oleje, 6g soli, 30g droždí čerstvého, 1 vejce Vyjde to na 12 makovek. Péct na 160 stupňů zhruba 15 minut.
pavlíkmacík (upraveno) 15. 2. 2014, 0:30
@Klara Ze sádla ani z oleje by mně nechutnaly, i když nemusí být špatné. Napište si recept do vašeho alba, třeba budete mít úspěch...zatím tam máte jenom 1 dort pro inspiraci.
Koblížci 5. 2. 2014, 11:06
@facko Taky by mě zajímalo jaké jsou druhý den..chtěla bych je udělat právě aby byly na snídani ..
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:21
@Koblížci Lenko, jsou výborné, je to vánočkové těsto a pokud je hned (zajic)vydrží i několik dnů (hello)
Michaela H. 6. 2. 2014, 10:07
@Koblížci Vydrží i do druhého dne (Y), samozřejmě čerstvé jsou nejlepší (clamp), ale ani druhý den nebyly vůbec špatné, určitě stojí za vyzkoušení :-)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:26
@Michaela H. Míšo, díky (kocka)za komentík...koukla jsem k Vám na ty křehké rohlíčky (Y)musím vyzkoušet ^o) (zajic) (hello) (F) (child1)
Michaela H. 6. 2. 2014, 19:41
@pavlíkmacík Pavli, vyzkoušejte, u nás se bez nich neobejde žádná oslava |:o)
ajkammm 4. 2. 2014, 17:51
vyzkouším (Y)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:08
@ajkammm díky (kocka) (F)
RuzaJ 4. 2. 2014, 16:29
taky jsem je pekla,jsou vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:07
@RuzaJ Růženko (F)děkuji (kocka) (L)
novackova 4. 2. 2014, 14:30
(Y) (Y) (Y) (F)
pavlíkmacík 6. 2. 2014, 14:07
@novackova Dáši, děkuji (kocka) (hello) (F)
horizont (upraveno) 4. 2. 2014, 13:43
postup motání by nebyl vůbec od věci.....ale jdu je vyzkoušet :-$ tak už jsou hovové....famózní těsto, i práce s ním, o chuti ani nemluvím
pavlíkmacík (upraveno) 6. 2. 2014, 14:29
@horizont Když já na tohle moc nejsem, vyválet placku, vykrájet rádýlkem trojúhelníčky a ještě (P) :-)...snad se úplné začátečnice nebudou zlobit (dance)....díky za pěkný komentík, Macku (kocka) (hello) (F) p.s. koukněte k Míše ID 47948 tady nahoře v komentářích, má vzorně vyfocený postup na krásně tvarované "Křehké rohlíčky"♥
cozumel 6. 2. 2014, 12:45
@horizont Návodů na motání rohlíků je po netu hafo. Ale pokud se s tím chcete patlat, tak vyválet kruh, rozdělit na trojúhelníky a rolovat od odvěsny (tedy od nejkratší strany). Nebo si utrhnout kus těsta, vytvarovat rádoby trojúhelník a ke špičce srolovat. ,-)
pavlíkmacík (upraveno) 15. 2. 2014, 0:32
@cozumel (Y)tak jsem přesně tvořila...utrhnout, vytvarovat atd. ,-) Tak jsem to také myslela, že kuchařky začátečnice se třeba podívají na ostatní vzorné recepty. Díky za komentík, Evo (hello) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie