(recept
si oblíbilo 110 návštěvníků)
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec
Potřebné ingredience
200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků
Postup přípravy
Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte rozpuštěné máslo a dál ostatní, program těsto. V orig. receptu 1 žloutek patří do těsta, druhý na pomazání, dala jsem do těsta oba a mažu vše bílkem, mám vyzkoušeno, že buchty i koláče také krásně zezlátnou.
Po vykynutí L. Hruška udělal z těsta váleček a nakrájel 16 stejnoměrných kousků, které vytvaroval do trojúhelníčků. Odkrajovala jsem polévkovou lžící větší kousky přímo z mísy.
Loupáčky se pečou na 170°C do zezlátnutí, můžete vyzkoušet špejlí. Z této dávky těsta je 16 středně velkých loupáčků.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte rozpuštěné máslo a dál ostatní, program těsto. V orig. receptu 1 žloutek patří do těsta, druhý na pomazání, dala jsem do těsta oba a mažu vše bílkem, mám vyzkoušeno, že buchty i koláče také krásně zezlátnou.
Po vykynutí L. Hruška udělal z těsta váleček a nakrájel 16 stejnoměrných kousků, které vytvaroval do trojúhelníčků. Odkrajovala jsem polévkovou lžící větší kousky přímo z mísy.
Loupáčky se pečou na 170°C do zezlátnutí, můžete vyzkoušet špejlí. Z této dávky těsta je 16 středně velkých loupáčků.
sušené droždí má různou gramáž, na zadní straně je vždy uvedeno na kolik gramů mouky je celý sáček
rukou vytvarujte přibližný tvar trojúhelníčku a zabalte jako rohlík
nechte na plechu ještě cca 15 min. kynout
pečou se velmi rychle na 170°C...můžete zkusit špejlí
můžete posypat rozemletým vanil. cukrem...dobrou chuť!
vydrží, pokud je hned nesníte, i několik dní...je to vánočkové těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
5. 3. 2014, 10:43
pavlíkmacík
(upraveno)
19. 4. 2014, 10:09
@Vera N
děkuji
novackova
(upraveno)
25. 2. 2014, 15:54
pavlíkmacík
(upraveno)
27. 2. 2014, 6:50
@novackova
Dáši, děkuji
Vyhnanice
(upraveno)
18. 2. 2014, 22:56
Dala jsem při balení makovou nádivku a byly vynikající
pavlíkmacík
(upraveno)
19. 2. 2014, 11:48
@Vyhnanice
S makovou nádivkou upeču příště ...díky za komentík, Zdenko
chucky 1111
(upraveno)
18. 2. 2014, 9:31
Těsto je to stejné jako na buchty,ale do loupáků to má daleko a pro nás málo sladké
Gabrac
(upraveno)
25. 2. 2014, 12:46
@chucky 1111
Úplně stejné u nás... snědly se, ale musely jsme si je s hoooodně pocukrovat
klarabrno
(upraveno)
15. 2. 2014, 18:44
Já tedy nevím, ale dělala jsem vše dle receptu a opět , jako u koblihů pečených v troubě , mi to spíše připomíná klasické kynuté buchty, loupák ani náhodou, ale jako buchty dobrý
chucky 1111
(upraveno)
18. 2. 2014, 9:32
@klarabrno
Přesně a snesly by víc cukru
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 21:45
@klarabrno
Tak to si budete muset postěžovat L. Hruškovi, že to ale opravdu není loupák a že použil těsto "buchtové" nebo "vánočkové". V koupeném loupáčku skutečně není másla ani ždibec. Koblihy podle něj péct nebudu, tak nemohu srovnávat. Loupáčky peču už potřetí a okolí se po nich může utlouct
nasta77
(upraveno)
9. 2. 2014, 19:16
Loupáčky jsou výborné
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 0:23
@nasta77
Nadi, díky
kurel
(upraveno)
9. 2. 2014, 18:54
vynikající
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 0:18
@kurel
děkuji Bohunko
edit0512
(upraveno)
6. 2. 2014, 12:14
PEKLA JSEM V PONDĚLÍ A DNES K SNÍDANI BYL LEPŠÍ NEŽ Z OBCHODU
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:13
@edit0512
Mně vydržely jenom do včera poslední dva kousky ...a s obchodem se to nedá srovnat ...díky za komentík
majulinek
(upraveno)
5. 2. 2014, 13:54
Výborná rychlovka
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:14
@majulinek
děkuji Marti
facko
(upraveno)
4. 2. 2014, 20:10
vypadají luxusně, vydrží i do druhého dne?
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:16
@facko
Květo, pokud je hned ..tak vydrží nejen do druhého dne ...ale jinak, je to vánočkové těsto a vánočka Vám vydrží také dlouho
facko
(upraveno)
11. 2. 2014, 18:58
@pavlíkmacík
Děkuji moc.
Klara
(upraveno)
5. 2. 2014, 11:26
@facko
Nevím jak tyhle. Dělám jiný recept na makovky a vydrží mi i druhý den.
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 0:33
@Klara
Nic vám nebrání v tom, aby jste je vyzkoušela. Hned budete vědět jak dlouho vydrží.
Nanja
(upraveno)
6. 2. 2014, 9:05
@Klara
Nechcete se podělit o recept?
Klara
(upraveno)
6. 2. 2014, 9:19
@Nanja
Dělám: 240ml mlíka, 500g hladké mouky, 60g cukru, 50g sádla nebo oleje, 6g soli, 30g droždí čerstvého, 1 vejce Vyjde to na 12 makovek. Péct na 160 stupňů zhruba 15 minut.
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 0:30
@Klara
Ze sádla ani z oleje by mně nechutnaly, i když nemusí být špatné. Napište si recept do vašeho alba, třeba budete mít úspěch...zatím tam máte jenom 1 dort pro inspiraci.
Koblížci
(upraveno)
5. 2. 2014, 11:06
@facko
Taky by mě zajímalo jaké jsou druhý den..chtěla bych je udělat právě aby byly na snídani ..
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:21
@Koblížci
Lenko, jsou výborné, je to vánočkové těsto a pokud je hned vydrží i několik dnů
Michaela H.
(upraveno)
6. 2. 2014, 10:07
@Koblížci
Vydrží i do druhého dne , samozřejmě čerstvé jsou nejlepší , ale ani druhý den nebyly vůbec špatné, určitě stojí za vyzkoušení
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:26
@Michaela H.
Míšo, díky za komentík...koukla jsem k Vám na ty křehké rohlíčky musím vyzkoušet
Michaela H.
(upraveno)
6. 2. 2014, 19:41
@pavlíkmacík
Pavli, vyzkoušejte, u nás se bez nich neobejde žádná oslava
ajkammm
(upraveno)
4. 2. 2014, 17:51
vyzkouším
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:08
@ajkammm
díky
RuzaJ
(upraveno)
4. 2. 2014, 16:29
taky jsem je pekla,jsou vynikající
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:07
@RuzaJ
Růženko děkuji
novackova
(upraveno)
4. 2. 2014, 14:30
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:07
@novackova
Dáši, děkuji
horizont
(upraveno)
4. 2. 2014, 13:43
postup motání by nebyl vůbec od věci.....ale jdu je vyzkoušet tak už jsou hovové....famózní těsto, i práce s ním, o chuti ani nemluvím
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 2. 2014, 14:29
@horizont
Když já na tohle moc nejsem, vyválet placku, vykrájet rádýlkem trojúhelníčky a ještě ...snad se úplné začátečnice nebudou zlobit ....díky za pěkný komentík, Macku p.s. koukněte k Míše ID 47948 tady nahoře v komentářích, má vzorně vyfocený postup na krásně tvarované "Křehké rohlíčky"♥
cozumel
(upraveno)
6. 2. 2014, 12:45
@horizont
Návodů na motání rohlíků je po netu hafo. Ale pokud se s tím chcete patlat, tak vyválet kruh, rozdělit na trojúhelníky a rolovat od odvěsny (tedy od nejkratší strany). Nebo si utrhnout kus těsta, vytvarovat rádoby trojúhelník a ke špičce srolovat.
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 2. 2014, 0:32
@cozumel
tak jsem přesně tvořila...utrhnout, vytvarovat atd. Tak jsem to také myslela, že kuchařky začátečnice se třeba podívají na ostatní vzorné recepty. Díky za komentík, Evo