(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Smažený králík s lehkým bramborovým salátem

Potřebné ingredience
Mladý králík a ostatní ingredience (viz níže) Brambory vařené ve slupce (loupané ještě za tepla) - ingredience viz níže
Postup přípravy
Porce mladého králíka (přední nohy, zadní nohy rozkrojené na nižší řízky nebo vykostěné, hřbet). Osušené maso dobře osolíme po obou stranách a necháme chvilku odležet. Poté obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v troubě na oleji, pěkně pomalu na 150-160 stupňů a po obou stranách dozlatova. Maso musí jít dobře od kosti !
SALÁT: ještě teplé brambory oloupeme a protlačíme kolečkem na brambory. Osolíme, opepříme pepřem z mlýnku a přidáme na kostičky krájené kyselé okurky, proužky nebo kostičky cibule. Okořeníme drceným kmínem, přidáme 1-2 PL kvalitního oleje (olivový, bodlákový) a naředíme vodou z okurek. Voda z okurek i ostatní ingredience do teplých brambor dobře vsáknou a vytvoří skvělou chuť. Vody z okurek musí být tolik, aby nebyl salát suchý, ale zase ne tolik, aby na spodu mísy zůstávala voda. Opatrně promícháme (ruka je na míchání nejlepší) a necháme odstát. Dle chuti ještě můžeme dosolit, dopepřit, trošičku přisladit.
Salát podáváme mírně teplý nebo pokojové teploty.
Jo a druhý den je úplně NEJ :-)
SALÁT: ještě teplé brambory oloupeme a protlačíme kolečkem na brambory. Osolíme, opepříme pepřem z mlýnku a přidáme na kostičky krájené kyselé okurky, proužky nebo kostičky cibule. Okořeníme drceným kmínem, přidáme 1-2 PL kvalitního oleje (olivový, bodlákový) a naředíme vodou z okurek. Voda z okurek i ostatní ingredience do teplých brambor dobře vsáknou a vytvoří skvělou chuť. Vody z okurek musí být tolik, aby nebyl salát suchý, ale zase ne tolik, aby na spodu mísy zůstávala voda. Opatrně promícháme (ruka je na míchání nejlepší) a necháme odstát. Dle chuti ještě můžeme dosolit, dopepřit, trošičku přisladit.
Salát podáváme mírně teplý nebo pokojové teploty.
Jo a druhý den je úplně NEJ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

novackova
(upraveno)
3. 8. 2014, 20:17




nahlásit

lidare
(upraveno)
3. 2. 2014, 21:40



nahlásit