Zobrazit přihlášovací formulář

Hrstková polévka ze směsi HOPI Siesta

0.0
Hrstková polévka ze směsi HOPI Siesta

Potřebné ingredience

1 sáček směsi HOPI Siesta

Postup přípravy

Ačkoliv nejsem vůbec příznivcem žádných hotových směsí či polotovarů, přesto mám jednu vyjímku. Tou vyjímkou jsou polévky BIO řady HOPI (myslím, že existují asi 3 druhy), jsou dobré i zdravé. Je to směs ingrediencí bez umělých přísad i bez glutamátu. Nevařím ji moc často, ale zase ji vaříváme už dobrých 15 let.

Tak jdeme na to:
Směs přeberte, nasypte na husté sítko, vyperte několikrát v horké vodě a vsypte do hrnce (směs není nutné předem namáčet). Přidejte 1,5 l vody a vařte 30 minut na mírném plameni. Ke konci vaření přisolte, popř. dochuťte zeleninovým bujonem (já dochucuje vlastní mletou zeleninou naloženou v soli). Je-li polévka příliš hustá, zřeďte ji během vaření teplou vodou, neboť studená voda způsobuje tvrdnutí slupky luštěnin.

Pokud potřebujete mít polévky více a mít ji míň zdravou, přidejte trošku více vody a dle potřeby zahustěte trochou máslové zásmažky (takovou jsem dělala já ,-) )

Můžeme dochutit třeba i česnekem a hlavně zelenými bylinkami .

Dobrou chuť ♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ajlili 8. 2. 2014, 17:35
Jak se vyrábí mletá zelenina naložená v soli? Prosím postup. Děkuji (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie