Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Domácí tavený sýr

0.0
Domácí tavený sýr

Potřebné ingredience

1 netučný tvaroh ve vaničce, 1 méně než zarovnaná kávová lžička jedlé sody, 1 lžička rozpuštěného másla, sůl, přísady dle vlastní chuti

Postup přípravy

do tvarohu zamícháme sodu, necháme 10-15 min. odležet, a vmícháme ostatní přísady, já dala sůl, česnek, vlašské ořechy....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martisi 19. 2. 2014, 11:37
Dobrý den (hello), já dělala sýr včera - podle jiného receptu a docela se mi povedl, do tvarohu jsem přidala pažitku z mrazáku a sůl. Možná tady chybí napsáno, že se tvaroh přidá do ještě teplého hrnce s rozpuštěným máslem a opatrně se zahřívá a míchá. Pak se právě začně tvaroh "přeměňovat" na taveňák. :-) Určitě takto vyrobený sýr je zdravější než ten z krámu.
horizont 20. 2. 2014, 15:45
@martisi Ano vím, také jsem četla, že se tvaroh může zahřát, ale mně se pokaždé roztaví i bez zahřívání, tak mi přijde zbytečné špinit další nádobí, jsem prostě "lenivá hospodyně" :-$, ale možná i to vysvětluje, že musím čekat delší dobu, aby nebyla cítit soda, tepelnou úpravou zřejmě rychleji vyprchá, tak asi příště překonám pohodlnost a také zahřeji (hello)
Jajjka 16. 2. 2014, 16:58
Dobrý den, dělala jsem a nějak mě to neoslovilo, hrozně z toho byla cítit ta soda.Raději si koupím v obchodě.Hezký den
kata2103 7. 2. 2014, 22:04
Obecně tavené sýry nepatří k nejzdravějším pokrmům,ale radši si dám jeden koupený trojúhelníček,než tvaroh zasypaný jedlou sodou. Nicméně -třeba bude někomu vyhovovat.
katerina-kaca 6. 2. 2014, 12:44
super návod jak po@rat vaničku tvarohu (Y) zkuste si jednou přečíst složení taveného sýra , třeba vám dojde , že tohle v domácích podmínkách zkrátka vyrobit nejde , protože je to opravdu alchymie
sympatie 7. 2. 2014, 12:19
@katerina-kaca Taky si myslím, že vyrobit sýr doma je nemožné. Toto může být "něco-jako", možná je to zdravější
zdenakucerova 7. 2. 2014, 13:02
@sympatie A kdyby paní k uvedeným surovinám přidala droždí, vejce a mouku a vynechala koření a sodu tak upeče báječné kynuté buchty nebo vynechá sůl a koření a přidá mouku, mléko a kakao tak má buchtu "prošívaná deka" a nebude mít "něco-jako" ,-) že
horizont 6. 2. 2014, 13:46
@katerina-kaca Tento recept jsem dala pro toho, kdo je nakloněn vyhýbat se právě té chemické alchymii, proto tavené sýry normálně nekupuji, a po vyzkoušení mi právě došlo, že si můžeme tavený sýr dát bez po@rání tvarohu i v domácích podmínkách. To je můj názor na převzatý recept, který nám chutnal, a tak jsem si jej dovolila poslat dál. Jasně, že nemusí vyhovovat všem, a kdo chce jíst škodlivá éčka a tavící soli v kupovaných tavených sýrech, nechť si je dopřává dle libosti. (Y)
katerina-kaca 6. 2. 2014, 15:40
@horizont budete se divit , ale hlavními složkami tzv taveňáku je sýr , tavicí sůl a možno něčím doladit a né vždy to musí být nějaká cizorodá aditiva a proti takovému taveňáku jednou za uherák se nedá absolutně nic namítnout ..... ovšem tvaroh zasypaný jedlou sodou v domnění , že pro sebe dělám něco dobrého ,-) jsem hodně alternativní , ale vocacaď -pocamcaď . Nehledě na to , že ta chuť musí být opravdu luxus
Nadys 7. 2. 2014, 14:08
@katerina-kaca (smich) hlavní složkou tavenáku je sýr ,to je zajímavá surovina *-) (smich)
katerina-kaca 7. 2. 2014, 21:45
@Nadys zkuste nasypat tavící sůl do mléka či smetany *-) ,-) a pak dejte vědět
horizont 6. 2. 2014, 16:37
@katerina-kaca budete se divit, ale já se nedivím a moc dobře vím z jakých složek je tavený sýr připraven, také znám reakce lidského organismu na tu špetku sody. Opravdu vám svůj recept nevnucuji, pokud to dokážete, vyhněte se mu a myslím, že budete spokojená jako doposud jste byla bez mého receptu. Pěkný den (zip) (B)
katerina-kaca 7. 2. 2014, 9:31
@horizont je mi líto , jsem slabý jedinec a jak vidím hovadinu , prostě mi to nedá |:o) i Vám pěkný den (L) ,-)
zdenakucerova 6. 2. 2014, 15:14
@horizont Nevím zda jste to správně pochopila...Kateřina nemyslela složení jako takové ale výrobní proces taveného sýru...že udělat doma tavený sýr, který by konzistencí a vlastnostmi odpovídal tavenému sýru není jen tak. Nechci zpochybňovat to vaše ani vést debatu o obsahu sýrů a škodlivosti látek v nich obsažených...jen reaguji
horizont 6. 2. 2014, 16:51
@zdenakucerova Myslím, že jsem to pochopila správně, na rozdíl od Kateřiny, právě proto, že se mi ekluje chemická výroba tavených sýrů, zkusila jsem DOMÁCÍ alternativu a v ŽÁDNÉM případě si nehraji na profesionála, takže nikdo nemůže čekat, že po domácku připravený tavený sýr bude mít tu samou konzistenci a vlastnosti kupovaného taveného sýra. A znovu připomínám, že svůj recept nikomu nevnucuji, kupujte a jezte si co hrdlo ráčí, jsou to vaše peníze a vaše potřeby. (flower) (plaz)
katerina-kaca 7. 2. 2014, 9:30
@horizont ale v rychlo koláčcích ten trojúhelníček chemie evidetně unesete (H) Rychlokoláčky POTŘEBNÉ PŘÍSADY 350 g polohrubé mouky, 1 hera, 100 g taveného sýra (bez příchuti), náplně dle chuti, cukr moučka na posypání POSTUP PŘÍPRAVY Z mouky, tuku a sýru uděláme těsto, to rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vytvoříme hada, z něhož krájíme špalíky, které potom ukoulíme v kuličky. Ty klademe na plech s pečícím papírem, palcem vytlačíme důlky a plníme náplněmi. Pečeme ve vyhřáté troubě 180 st.C cca 20 min. Poté vyválíme v cukru nebo jen cukrem posypeme. Jsou dobré i druhý den ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | +PŘIDAT K OBLÍBENÝM (recept si oblíbil jeden návštěvník) KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
horizont 8. 2. 2014, 6:57
@katerina-kaca Kačko je s vámi legrace
horizont 8. 2. 2014, 6:57
@katerina-kaca Přesně jsem věděla, že se najde slabý jedinec a bude hledat slabosti druhých, o vás jsem Kačenko nezapochybovala ani na sekundu.....opět jsem vložila už i jinými ověřený recept, a bingo ! já použila svůj DOMÁCÍ tavený sýr, začíná mě to s vámi bavit........ :-p
katerina-kaca 8. 2. 2014, 20:45
@horizont a stávám se nám tu z toho mateřinka , kde plazení jazyka má své jisté kouzlo a roztomilost . No je fajn , že vás jistá dětská afektovanost neopouští ani v požehnaném fyzicky jistě dospělém věku , jednomu by se chtělo dokonce zvolat , oh bože , to je zase matroš 8-| (smich)
Martitina 10. 2. 2014, 8:40
@katerina-kaca Tak tohle jste evidentně nezvládla. Když dojdou argumenty, prolustrujeme rychle RF, návody, recepty, abychom oponenta nachytali... a když ani ti nepomůže, přejdeme k osobním invektivám. S tím matrošem v tomto případě nelze nesouhlasit .
horizont 10. 2. 2014, 7:31
@katerina-kaca neskutečné co s někým udělá jedna po@raná vanička tvarohu......
horizont 8. 2. 2014, 6:56
@katerina-kaca :-p
olca1980 6. 2. 2014, 14:58
@horizont Dobrý den, souhlasím s Vámi. Sice jsem nezkoušela, ale složení tavených sýrů je opravdu pěkný hnus. Ale proti gustu, že!!!! (hello)
cozumel 6. 2. 2014, 12:41
No, upřímně - zkoušela jsem - takový amarouny *-) Spíše tak k zapečení těstovin nebo brambor, na chleba bych si to nenamazala ani omylem (N)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie