Fantastický tvarožník (cheesecake) se základnou z kakaových BeBe sušenek
Potřebné ingredience
1 balení kakaových sušenek BEBE, 125 g másla, 80 g cukru krystal, 360 g tvarohu (já dávám 2 kostky, nechce se mi vyhazovat ten kousek, co zbyde), 4 vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
2. Připravte si do mísy tvaroh, smetanu, cukr krystal a vanilkový cukr a jemně promíchejte. Až se vše spojí, přidávejte vejce, hezky jedno po druhém. Lehce promíchejte (tvaroh se nesmí míchat dlouho, jen dokud se nespojí všechny ingredience, aby zůstala směs nadýchaná) Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pečte 10 minut, poté zmírněte teplotu na 160 stupňů a pečte cca 50 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnou a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte.
4. Koláč uložte do ledničky, aby pořádně vychladl.
Dobrou chuť.
drcení sušenek
sušenkový základ
příprava tvarohové směsi
tvarohová směs na sušenkovém základu
v troubě - už upečeno
Tip na rovnoměrné pečení: Do trouby nejprve vložte plech s vodou a až nad něj umístěte rošt, na který dáte péct cheececake.
Tip na servírování: Nejlahodnější je cheesecake politý rozmačkaným čerstvým ovocem nebo rozředěným kvalitním džemem.
Dobrou chuť.
Varianta s ostružinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé