(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
Fantastický tvarožník (cheesecake) se základnou z kakaových BeBe sušenek
Potřebné ingredience
1 balení kakaových sušenek BEBE, 125 g másla, 80 g cukru krystal, 360 g tvarohu (já dávám 2 kostky, nechce se mi vyhazovat ten kousek, co zbyde), 4 vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
1. Rozpusťte máslo a dejte ho na chvíli zchladnout. Celé balení rozdrťte (buď mixérem nebo dejte sušenky do pevného sáčku a rozdrťte je válečkem, mě se nejvíce osvědčilo šťouchadlo na brambory). Sušenkovou drť smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu vyložte pečicím papírem. Pak do ní sušenkový základ rovnoměrně rozlože a pořádně ho stlačte.
2. Připravte si do mísy tvaroh, smetanu, cukr krystal a vanilkový cukr a jemně promíchejte. Až se vše spojí, přidávejte vejce, hezky jedno po druhém. Lehce promíchejte (tvaroh se nesmí míchat dlouho, jen dokud se nespojí všechny ingredience, aby zůstala směs nadýchaná) Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pečte 10 minut, poté zmírněte teplotu na 160 stupňů a pečte cca 50 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnou a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte.
4. Koláč uložte do ledničky, aby pořádně vychladl.
Dobrou chuť.
2. Připravte si do mísy tvaroh, smetanu, cukr krystal a vanilkový cukr a jemně promíchejte. Až se vše spojí, přidávejte vejce, hezky jedno po druhém. Lehce promíchejte (tvaroh se nesmí míchat dlouho, jen dokud se nespojí všechny ingredience, aby zůstala směs nadýchaná) Připravenou hmotu vlijte na sušenkový základ.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pečte 10 minut, poté zmírněte teplotu na 160 stupňů a pečte cca 50 minut, až se okraje tvarožníku nadýchnou a začnou mít hnědou barvu. Troubu po dobu pečení neotvírejte.
4. Koláč uložte do ledničky, aby pořádně vychladl.
Dobrou chuť.
drcení sušenek
sušenkový základ
příprava tvarohové směsi
tvarohová směs na sušenkovém základu
v troubě - už upečeno
Tip na rovnoměrné pečení: Do trouby nejprve vložte plech s vodou a až nad něj umístěte rošt, na který dáte péct cheececake.
Tip na servírování: Nejlahodnější je cheesecake politý rozmačkaným čerstvým ovocem nebo rozředěným kvalitním džemem.
Dobrou chuť.
Varianta s ostružinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malmar
(upraveno)
23. 4. 2018, 11:30
Raguella
(upraveno)
23. 4. 2018, 16:02
Dobrý den,dnes upečen a je opravdu moc dobrý,děkuji za bezva receptík,určitě se k němu budeme moc rádi vracet.
srneckova
(upraveno)
22. 4. 2018, 9:55
Pami
(upraveno)
29. 7. 2015, 12:34
laskonka333
(upraveno)
2. 1. 2014, 10:31
kalimera
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:01
@laskonka333
mala veverka
(upraveno)
2. 1. 2014, 8:47
Také vyzkouším ...
kalimera
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:01
@mala veverka
ať vám chutná
film-shop
(upraveno)
24. 6. 2011, 16:01
Vynikající Jen se po něm zaprášilo.
kalimera
(upraveno)
19. 4. 2012, 12:06
@film-shop
Děkuji, to mě těší . Krásný den .
cherrycake
(upraveno)
24. 11. 2010, 13:31
určitě někdy vyzkouším
kalimera
(upraveno)
24. 11. 2010, 16:31
@cherrycake
Věřím, že si pochutnáte .
Zrušený účet
(upraveno)
25. 3. 2010, 19:29
Vypadá fantasticky O víkendu vyzkouším...
kalimera
(upraveno)
15. 7. 2010, 13:40
@
Moc děkuji .
dssl
(upraveno)
13. 11. 2009, 19:41
PAVLI, TAK JDU NA TO....UŽ SE TĚŠÍÍÍÍÍÍÍÍM Mňam
kalimera
(upraveno)
14. 11. 2009, 13:43
@dssl
Budu se těšit na zprávu, jak se povedl a chutnal . Děkuji za vyzkoušení .
jitulka78
(upraveno)
8. 5. 2009, 9:21
kalimera
(upraveno)
8. 5. 2009, 12:57
@jitulka78
Dííííííííky
dolik76
(upraveno)
28. 3. 2009, 20:30
Tak jsem dneska vyzkoušela a je to super mňamka Děkuji za receptík
kalimera
(upraveno)
29. 3. 2009, 10:27
@dolik76
Dííííííííky , tenhle koláč patří mezi naše nejoblíbenější .
Janka S.
(upraveno)
7. 2. 2009, 21:39
Pavli, tak tohle je extra ultra mega rychlá óbr mňamka! Teda krom doby pečení Ale příprava asi 10 minut Jsme teda trošku rozmlsaní , tak jsme tvaroh přisladili a přidali trochu citronové kůry I bez toho by to ale bylo světový!!!
kalimera
(upraveno)
7. 2. 2009, 21:49
@Janka S.
Jani, potěšení na mé straně , díky . Vlastně máte pravdu, příprava je blesková a citrónová kůra musí být v tomto případě skvělá, také ji dávám do tvarohových moučníků, ale do tohoto jsem zatím nezkoušela .
Jana V.
(upraveno)
11. 9. 2008, 9:22
Nechtěla jste tam napsat 2 balení kakaových oplatků? Co vím, tak v originálu se píší 2 balení? Jinak je recept naprosto stejný.
kalimera
(upraveno)
11. 9. 2008, 12:56
@Jana V.
nene, opravdu dávám jedno balení kakaových Bebe
Jana V.
(upraveno)
11. 9. 2008, 14:25
@kalimera
OK, z těch dvou balíčků to bude asi jen vyšší, ale jinak stejné.
kalimera
(upraveno)
11. 9. 2008, 15:41
@Jana V.
Zrušený účet
(upraveno)
11. 9. 2008, 8:45
Mňam, o zní úžasně!!!!! Určitě se u nás doma brzy objeví! Díky za tip
kalimera
(upraveno)
11. 9. 2008, 13:42
@
Díky . Budu ráda, když písnete, jak chutnalo .
Šarda
(upraveno)
11. 9. 2008, 8:30
Pavli šlo by dát do tvaruhu jablka
kalimera
(upraveno)
11. 9. 2008, 12:55
@Šarda
Jej, tak to nevím, nezkoušela jsem , ale nějak mi to tam nesedí , ale třeba to bude dobrota
Zrušený účet
(upraveno)
27. 8. 2008, 0:11
díky za recept - šířím ho dál, tvarožník měl obrovský úspěch. takže i zde doporučuji všem, rozplývá se na jazyku. dát navrch čokoládu také není špatné, viz foto, které jsem vložila do "inspirací".
kalimera
(upraveno)
27. 8. 2008, 19:35
@
Děkuji moc za pochvalu . Opravdu stojí za to, šířit recept dál. Je to náš nejoblíbenější tvarohový moučník a jsem ráda, že i stejně jako všem, co ho ochutnali, i vám chutná .
Dražule
(upraveno)
5. 8. 2008, 21:43
vypadá to báječně, určitě to zkusíme
kalimera
(upraveno)
5. 8. 2008, 21:59
@Dražule
Moc děkuju za pochvalu. Určitě stojí za vyzkoušení, u nás se po něm můžeme utlouct a všichni, co ochutnali se zatím vždycky olizovali . Písněte, jak vám chutnal, doufám, že bude .
Simocekgumocek
(upraveno)
3. 4. 2008, 12:13
Vyzkoušela jsem a je FAKT SUPER
kalimera
(upraveno)
3. 4. 2008, 16:29
@Simocekgumocek
Díky , jsem ráda, že chutná, u nás ho taky milujeme .
kalimera
(upraveno)
26. 3. 2008, 11:13
Čím déle leží v ledničce, tím je lepší. Na druhý den je to naprostá fantazie, pokud ovšem do druhého dne vydrží. Jinak se doporučuje, podle originálního receptu, chladit cca 4 hodinky.