(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Moravské koláče
Potřebné ingredience
2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny - tekuté jako první. Ještě před ukončením míchání raději kontroluji zda neni těsto příliš řídké (neteče) a pokud ano přidám trochu mouky polohrubé. Ale těsto nesmí být tuhé.
Z vykynutého těsta lžící udělám hromádky na vál, roztáhnu do placiček, naplním tvarohem a pak zavinu jako knedlíky , stranou spoje skládám na plech na papír. Když mám všechny plechy hotové, vajíčkem obaleným v ubrousku udělám důlky. Pak potřít rozšlehaným vajíčkem a důlek naplnit povidlama nebo marmeládou a na to trochu drobenky.
Pečeme podle velikosti a podle toho jak vám peče trouba asi 15 min ve středně vyhřáté troubě do růžova. Já je peču na horkovzduch na 180° a měla jsem malinké tak stačilo 12 minut. Hotové mírně pocukrujeme.
Dobrou chuť
Z vykynutého těsta lžící udělám hromádky na vál, roztáhnu do placiček, naplním tvarohem a pak zavinu jako knedlíky , stranou spoje skládám na plech na papír. Když mám všechny plechy hotové, vajíčkem obaleným v ubrousku udělám důlky. Pak potřít rozšlehaným vajíčkem a důlek naplnit povidlama nebo marmeládou a na to trochu drobenky.
Pečeme podle velikosti a podle toho jak vám peče trouba asi 15 min ve středně vyhřáté troubě do růžova. Já je peču na horkovzduch na 180° a měla jsem malinké tak stačilo 12 minut. Hotové mírně pocukrujeme.
Dobrou chuť
vykynuté s důlkama
potřené a naplněné jen do trouby s něma
a můžeme si pochutnávat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MajkaKi
(upraveno)
3. 2. 2019, 20:22
Vyzkousim
Alinka78
(upraveno)
29. 1. 2019, 20:20
Děkuji za super recept! Krásné nelepivé těsto, koláče vláčné a mňomózní!
BRAVO
(upraveno)
1. 5. 2017, 18:18
Tak do dneška jsem si myslela, že mám opravdu nejlepší recept na kynuté buchty, ale byl to velký omyl... i když jsou tyto na můj vkus zbytečně mastné (stačí vyřešit tím, že příště dám méně másla), jsou tedy opravdu úžasné a bohužel musím uznat, že jsou fakt lepší, než ty moje... Díky za recept
lenule11111
(upraveno)
28. 12. 2016, 16:57
Vyzkouším, zatím jsem pekla koláčky jen z hladké mouky
martulinda12
(upraveno)
28. 12. 2016, 13:54
Děkuji za super recept už dělám jen ty vaše jsou luxusní měkoučké , nadýchané
megle
(upraveno)
29. 9. 2015, 8:18
Luxusnííí děkuji za recept
dedulka46
(upraveno)
3. 12. 2014, 11:01
tak hotovo, upečeno, ochutnáno - super, budu dělat častěji
nula
(upraveno)
11. 12. 2014, 17:55
@dedulka46
to jsem ráda že jste spokojeni
kac82
(upraveno)
17. 4. 2014, 19:04
Naprosto skvělé za poslední týden už jsem je pekla 2x výborné,nadýchané a vláčné a dobré jsou i druhý den(když teda vydrží )
nasta77
(upraveno)
9. 2. 2014, 19:19
Koláčky jsou vynikající
nula
(upraveno)
16. 2. 2014, 19:40
@nasta77
Jsem ráda že chutnaly
lidare
(upraveno)
4. 2. 2014, 13:58
mňam
Šášula
(upraveno)
3. 2. 2014, 21:41
Tak dneska upečeno a sklidily veliký úspěch.Budu dělat hodně často
nula
(upraveno)
4. 2. 2014, 11:07
@Šášula
Tak to jsem ráda že chutnají
bambus
(upraveno)
3. 2. 2014, 13:18
achhh,to budu muset zase vyzkoušet Já asi nezhubnu
žingi
(upraveno)
3. 2. 2014, 8:37
ano,ty jsou naše http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21850
nula
(upraveno)
3. 2. 2014, 16:44
@žingi
jojo je to starý recept, dělám už je podle něj 35 roků
žingi
(upraveno)
4. 2. 2014, 11:13
@nula
jejda,tak to já teda né,já měla z kynutého dlouho strach já asi teprve 7let
nula
(upraveno)
4. 2. 2014, 12:26
@žingi
nojo jenže já už hodně pamatuju na rozdíl od vás , i já se jako mladá bála
žingi
(upraveno)
4. 2. 2014, 12:30
@nula
podle toho,kolik let to pečete,tak asi jo,ale já už bohužel taky nejsem mladice mládí je ta tam
Lekina
(upraveno)
3. 2. 2014, 8:19
Aaaaach jo, ty jsou nádherné škoda, že mám takový respekt z kynutého těsta , jinak bych se do nich hned pustila!
Jxsara
(upraveno)
2. 2. 2014, 10:02
Děkuji vyzkouším vypadají užasně
Petule Mačkova
(upraveno)
12. 5. 2019, 9:33
@Jxsara
Zrovna teď zkouším váš receotik,jen se mi zdá že tam je hodně másla.opravdu to tak má být?