(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zelňačka po našem
Potřebné ingredience
kysané zelí, klobáska, slanina, cibulka, hl. mouka, koření (sůl, pepř, kmín, bobk. list, nové koření), smetana, kysaná smetana ....
Postup přípravy
Kysané zelí překrájíme na na menší kousky, ať se to dobře jí. Pokud je to kvalitní zelíčko, příjemně kyselé, není ho nutno ani omývat, ale je-li to nějaké supermarketové, pak ho ochutnejte a raději opláchněte. Do zelí dáme koření a mražené (propláchnuté) nebo čerstvé houby a necháme to tak 20-30 minut povařit. Ve vedlejším kastrolku si uvaříme 1-2 brambory nakrájené na kostičky. Po uvaření je šupneme k zelíčku. Uděláme zásmažku - slanina - sádlo - cibule - hladká mouka, kterou později zahustíme polévku.
Zahuštěnou polévku dochutíme a přilijeme do ní tak půl - 1 sladkou 33 % smetanu (Kunín)?
Je-li potřeba dosladíme, dokořeníme a přidáme bylinky. Necháme pořádně provařit (mouku), mezitím do polévky vložíme tenké plátky klobásy.
Na talířu zdobíme hromádkou kys. smetany a bylinama.
Zahuštěnou polévku dochutíme a přilijeme do ní tak půl - 1 sladkou 33 % smetanu (Kunín)?
Je-li potřeba dosladíme, dokořeníme a přidáme bylinky. Necháme pořádně provařit (mouku), mezitím do polévky vložíme tenké plátky klobásy.
Na talířu zdobíme hromádkou kys. smetany a bylinama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé