Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Pizza z listového těsta - nejlepší rychlovka ♥ ♥ ♥

0.0
Pizza z listového těsta - nejlepší rychlovka ♥ ♥ ♥

Potřebné ingredience

Rolované listové těsto a ingredience dle chuti a fantazie

Postup přípravy

Tuto pizzu děláme často a už hodně dlouho. Nedá se ji odolat :-). Vždy, když je listové těsto v akci (kupujeme ho v Lidlu), koupíme jich 10, zamrazíme a máme ho kdykoliv po ruce :-).

Nejprve si rozmyslíme, jaký základ si dnes na pizzu dáme ....
Děláme dva základy - buď rajčatový nebo smetanový. Popíšu oba ....

RAJČATOVÝ - do misky dáme kečup (odhadem tak 10 PL), trošičku ho přisladíme (1 ČL), nastrouháme nebo utřeme 2 stroužky českého česneku a vmícháme do kečupu. Já přidávám ještě sekané čerstvé bylinky (můžou být i sušené - dobré jsou Polévkové bylinky). Pořádně rozmícháme a necháme chvilku stát.

SMETANOVÝ - 33% smetanu ke šlehání (větší půlku kelímku) nalijeme do misky, přidáme 2 stroužky česneku, vmícháme nastrouhaný sýr (může být i směs různých sýrů) a zase bylinky (pokud máme). Tímto to krásně zahustíme, aby nám to nesteklo, dle potřeby dosolíme, opepříme a necháme odležet.

Než se základ na pizzu odleží, nachystáme si další ingredience. Já používám šunku, krájenou cibulku, kukuřici, strouhaný 45% eidam trošku smíchaný s Nivou (ale vynikající je i směs různých sýrů).

Těsto opatrně rozrolujeme, položíme i s pečícím papírem na plech a ještě trošku roztáhneme, aby nám zaplnilo celý papír. Na těsto natřeme základ, pro který jsme se rozhodli. Na základ rozprostřeme šunku či šunk. salám, na to dáme cibulku, kukuřici, třeba tenké plátky Hermelínu a celé to zasypeme nachystanými strouhanými sýry.
Samozřejmě, že můžeme přidat cokoliv, co nám chutná (např. žampionky, trv. salám, klobásku, slaninku (to vše na teňounké plátečky) ... prostě, co chcete :-) ....
Horní vrstva je vždycky sýr ....

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Pizzu do ní šupneme a po 8-10 minutách teplotu stáhneme na 170 stupňů. Pečeme tak 13-15 minut.
Poté vytáhneme a necháme "vydýchat" tak cca 3 minutky. Nakrájíme a podáváme .....

Jiná varianta ....

4.7.2017

Včerejší večeře

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 3. 2. 2014, 21:42
(Y) :-) dobrý tip (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie