(recept
si oblíbilo 64 návštěvníků)
Kaiserky
Potřebné ingredience
250g žitné mouky, 150g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 5g sušeného droždí, 250ml mléka, 70g oleje, 100g bílého jogurtu, 2 lžičky lněného semínka
Postup přípravy
Suroviny necháme zpracovat v pekárně na programu těsto. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, a upleteme kaiserky (dělám dle návodu na MMB na pletení z jednoho dílu). Troubu si předehřejeme, necháme 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme semínky (sezam a lněné semínko). Pečení 180 stupňů/ 15 minut. První den vynikající a ráno k snídani také.
Recept jsem nikomu nezkopírovala, ale pokud jsem se trefila do něčeno co tu je, nemám problém smazat.
Recept jsem nikomu nezkopírovala, ale pokud jsem se trefila do něčeno co tu je, nemám problém smazat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jidav
(upraveno)
11. 4. 2014, 20:44
určitě vyzkouším
Misula29
(upraveno)
10. 4. 2014, 8:33
V neděli ráno jsem pekla na snídani, dala jsem celé sušené droždí (7g) a povedly se, zvládla jsem i motání . Bylo to něco úplně jiného než kaiserky z Albertu - snědla jsem dvě a byla jsem docela přecpaná, jsou opravdu syté. A hlavně se mi líbí, že vím, co jsem do nich dala a že jsou fakt z žitné mouky. Určitě budu péct častěji.
littlenail
(upraveno)
17. 4. 2014, 6:51
@Misula29
Jsem ráda, že chutnají
161158
(upraveno)
28. 2. 2014, 7:46
určitě vyzkouším a pak dám vědět, vypadají luxusně a já je mám moc ráda a Danu díky za radu na návod na pletení z jednoho kusu
littlenail
(upraveno)
3. 3. 2014, 14:21
@161158
Doufám, že se podaří , hlavně nenechat překynout, pak se potvůrky roztíkají a jsou z toho skoro placičky.
161158
(upraveno)
3. 3. 2014, 22:14
@littlenail
Danu, tak jsem vyzkoušela a povedly se a jsou moc dobré, již nebudu kupovat a budu si je péct, děkuji za receptík a doporučuji dál
littlenail
(upraveno)
4. 3. 2014, 7:21
@161158
Tak to jsem moc ráda , peču je tak 3x týdně, a mezitím chleba a něco sladkého pro děti.
Bosacek
(upraveno)
26. 2. 2014, 17:32
babkamt
(upraveno)
21. 2. 2014, 20:03
Vydarené pečivo. Páči sa mi.
aknalb6677
(upraveno)
21. 2. 2014, 17:58
vypadají suprově
littlenail
(upraveno)
24. 2. 2014, 7:12
@aknalb6677
... a chutnají ještě lépe
klari1
(upraveno)
18. 2. 2014, 16:28
Perfektní, vyzkoušeno
littlenail
(upraveno)
18. 2. 2014, 18:50
@klari1
Mám radost, že se zadařilo
adisek
(upraveno)
12. 2. 2014, 11:56
Jdu na ně, k nim bude domácí bylinkové máslo
littlenail
(upraveno)
12. 2. 2014, 13:59
@adisek
Také mám právě zaděláno
Lucie-Anna
(upraveno)
6. 2. 2014, 8:51
Prosím, mám jen klasické droždí - kolik je to bude g místo toho sušeného? Děkuji...
littlenail
(upraveno)
6. 2. 2014, 13:58
@Lucie-Anna
Dala bych tak 30g klasického, ale raději pracuji s tím sušeným
anaba
(upraveno)
6. 2. 2014, 8:42
Ty blaho,tak ty musím vyzkouset ještě dnes
littlenail
(upraveno)
6. 2. 2014, 13:59
@anaba
Vyzkoušejte, a dejte vědět, zda chutnají
JanaPas
(upraveno)
5. 2. 2014, 21:20
jak to motáte ?
littlenail
(upraveno)
6. 2. 2014, 5:35
@JanaPas
Inspirovala jsem se u paní Veroniky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137963&user=185055, je to snadné, vyzkoušejte.
silurido
(upraveno)
5. 2. 2014, 21:00
Výbornééé,lepší jak kupované
littlenail
(upraveno)
6. 2. 2014, 5:37
@silurido
Jsem moc ráda, že Vám chutnají , já je teďka musím péct každý den
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 2. 2014, 8:49
koblizek63
(upraveno)
1. 2. 2014, 1:04
dík za recept
klikokatka
(upraveno)
31. 1. 2014, 20:27
Tak ty teda nemají chybu, opravdu luxusní
siena
(upraveno)
31. 1. 2014, 20:25
monka229
(upraveno)
31. 1. 2014, 19:10
vypadají nádherně, jen zakousnout