(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Italská sekaná
Potřebné ingredience
asi 1kg vepřové krkovice-doma umleté, 1 cibule, 2 rohlíky, 3 vejce, čerstvá petržel, bazalka, 5 stroužků česneku, mléko, sůl, pepř, trocha strouhanky, hrst strouhaného parmazánu, plátky slaniny nebo špek.
Postup přípravy
Umleté maso spojíme s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, houskou namočenou v mléce a řádně vyždímanou, vajíčky, sýrem a bylinkami. Osolíme, opepříme. Uhňácáme šišku, podle potřeby přidáme strouhanku. Do sádlem vymaštěného pekáče vložíme šišku a obložíme slaninou.
Mně ji chlapi snědli k snídani, tak jsem obložila pokrájeným špekem. Pečeme na 180´C asi 1,5h. Během pečení podléváme vodou, kterou ke konci necháme trochu vypéct.
Servírovala jsem s pečeným bramborem a tzatziki.
Místo bazalky lze obměnit oreganem.
Mně ji chlapi snědli k snídani, tak jsem obložila pokrájeným špekem. Pečeme na 180´C asi 1,5h. Během pečení podléváme vodou, kterou ke konci necháme trochu vypéct.
Servírovala jsem s pečeným bramborem a tzatziki.
Místo bazalky lze obměnit oreganem.
právě upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
meryat
(upraveno)
10. 4. 2014, 11:59
Mohu se zeptat, pečete ji pod alobalem nebo vůbec nezakrýváte?
Markisa.z
(upraveno)
10. 4. 2014, 12:58
@meryat
Zdravím Marie, alobal nedávám, zato podlévám a taky polévám výpekem, aby se nevysušila. Pokud se Vám vrch připaluje, klidně přikryjte alobalem, ale před finálním dopečením doporučuji odrýt, aby se Vám udělala kůrčička. Nebo pečte na spodní mřížce v troubě jen na 180´C.
DanušaP
(upraveno)
3. 4. 2014, 17:48
a to fakt děláte z mleté krkovice? není to trošku škoda?
Markisa.z
(upraveno)
10. 4. 2014, 10:10
@DanušaP
Danko, používám krkovici, protože mi přijde dostatečně mastná a vzhledem k tomu, že nejíme hovězí, nemáme jinou volbu, než vepřové. Buď bych mohla použít kýtu + kousek bůčku, aby to nebylo suché, ale když dám krkovici, je to akorát. Ale ono u tohoto receptu nejde jen o maso, dejte co máte ráda. V tomto receptu jde spíš o ty přídavné ingredience.
Radka22
(upraveno)
3. 4. 2014, 18:43
@DanušaP
A proč ne? Sní se tak jako tak. Proč si neudělat výbornou sekanou ? Škoda je umřít