(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Křupavé pivní rohlíky – od Ládi Hrušky
Potřebné ingredience
Potřebné ingredience: 3 a půl hrnku polohrubé mouky - 6,- Kč 1 vejce - 3,- Kč 1 lžíce mléka - 1,- Kč 1 lžička soli - 0,50 Kč hrubá sůl na posypání, kmín - 0,50 Kč hrnek světlého piva - 10 Kč 3/4 kostky droždí - 3,50 Kč velký panák oleje - 0,50 Kč
Postup přípravy
Postup:
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na "horkovzduch" a upečeme dozlatova.
Cca 25 Kč / 12 rohlíků
(V obchodech se cena pivních rohlíků pohybuje v rozmezí 4,50 až 5,50 Kč za kus.)
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na "horkovzduch" a upečeme dozlatova.
Cca 25 Kč / 12 rohlíků
(V obchodech se cena pivních rohlíků pohybuje v rozmezí 4,50 až 5,50 Kč za kus.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 1. 2015, 16:50
zevita
(upraveno)
26. 1. 2015, 16:41
Když už vás napadne srovnat cenu v obchodě a cenu domácí výroby, tak se taky prosím !! zamyslete nad tím, že to pečivo někdo musel vyrobit, padla na to energie a určitě nebyla v akci a taky vám ho někdo musel přivézt do obchodu. Předpokládám, že to nikdo nepojal jako humanitární akci zdarma, ale ti lidé za odvedenou práci čekají mzdu, náklady na pohonné hmoty také nejsou zanedbatelné a to nemluvím o daních. Tak prosím nesrovnávejte nesrovnatelné, byť na tomto vratkém základě stojí Láďova popularita. Eva
aknalb6677
(upraveno)
21. 2. 2014, 17:55
Také jsem tam toho piva dala víc a když jsem je rolovala tak jsem do nich zarolovala plátky anglické slaniny a byly dobré
hantonie
(upraveno)
19. 2. 2014, 14:24
Nerní těch tekutin málo?? Ale asi ne, když čtu komentáře
Olča =)
(upraveno)
21. 2. 2014, 7:46
@hantonie
Ja jsem měla málo,těsto bylo dost tuhe,musela jsem přidat ještě 0,5 hrnku piva.
ONdráčci
(upraveno)
10. 2. 2014, 10:47
chucky 1111
(upraveno)
7. 2. 2014, 7:50
Narozdíl od koblihů nám chutnají
Yvia1
(upraveno)
31. 1. 2014, 11:09
Včera jsem pekla, jsou dobré, ale dneska mi příjdou tvrdší. Má někdo zkušenost s dobou pečení? Pekla jsem je asi 20 min na 200 st, je to asi moc.
Frodo Pytlík
(upraveno)
17. 2. 2014, 13:42
@Yvia1
Yvčo, myslím si, že jste chybu neudělala, jen to je prostě vlastnost dobrých rohlíků, jsou dobré pouze jeden den
Klara
(upraveno)
31. 1. 2014, 11:15
@Yvia1
Všechno kynutý pečivo dělaný doma už druhý den není nic moc. Nejlepší je sníst je hned ten den.
vapetka
(upraveno)
29. 1. 2014, 9:50
prosím nezkoušel jste někdo dělat těsto v pekárně?
jidav
(upraveno)
30. 1. 2014, 12:57
@vapetka
dělala jsem je včera, těsto jsem tam dala a za mě super, od té doby co mám pekárnu se nenamáhám s jakýmkoliv těstem v ruce
Klara
(upraveno)
30. 1. 2014, 12:21
@vapetka
Těsto v pekárně zaděláte bez problémů a pak už je jen smotáte.
Frodo Pytlík
(upraveno)
30. 1. 2014, 11:55
@vapetka
Nezkoušela jsem, ale věřím že by to stálo za pokus, jen by mě tam asi chyběla ta sůp posypaná
Visalaje
(upraveno)
29. 1. 2014, 9:19
Pokud jsou jako ty kobližky,které mají do kobližku sakra daleko -tak nic moc
Frodo Pytlík
(upraveno)
30. 1. 2014, 11:56
@Visalaje
Koblížky fakt nic moc, ale tyto rohlíky jsou opravdu dobré
Janininka
(upraveno)
28. 1. 2014, 17:12
Zrovna jsem dopekla, jsou výborné
JEDOVKA
(upraveno)
28. 1. 2014, 16:23
Už je mám v troubě
Klara
(upraveno)
28. 1. 2014, 12:33
25,- je sice super cena, ale pan Hruška zapomněl připočítat elektřinu apod. Ale věřím, že dobré budou. Peču pivní chleba a je taky super.
Zrušený účet
(upraveno)
31. 1. 2014, 11:17
@Klara
je toho podstatně více, co pan Hruška nezapočítal
trojcata
(upraveno)
28. 1. 2014, 12:57
@Klara
na tohle on zapomíná pravidelně ale jinak vždy to výjde levněji když kupujete větší množství né jeden nebo dva
Frodo Pytlík
(upraveno)
28. 1. 2014, 11:43
Vyzkoušeno, nám se povedly