Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuře v závěji s dělovými koulemi

0.0
Kuře v závěji s dělovými koulemi

Potřebné ingredience

750g kuřecích vrchních stehen
1.5 sáčku kyselého zelí (může být i víc)
1 jablko
1cibule
1 lžíce cukru
sůl, kmín
2 lžíce tuku ( nejlépe sádla)


Na bramborové těsto:
1kg brambor
350g hrubé mouky
1 lžíce solamylu
1 vejce
1 lžička soli
1 lžíce rozpušt. másla.

Postup přípravy

Příprava:
1) Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Kousky kuřete posolíme, položíme na zelí, posypeme kmínem, pokryjeme zbytkem zelí a pokapeme rozpuštěným tukem. Pečeme v troubě asi půl hodiny, pak z masa zelí odhrneme a dopečeme dozlatova.
2) Brambory uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nastrouháme, přidáme mouku, vejce, solamyl, máslo a sůl. Vypracujeme těsto, vyválime několik válečků o průměru 5 cm, nakrájíme je na stejné kousky a rukama (lépe se pracuje, když si ruce pomastíme) tvarujeme kuličky.
3) Kuličky vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme je 5-7 minut.


Doba přípravy: 60 minut
Počet osob: 4
Orientační cena: 120 Kč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie