(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí kousky se zeleninou ala čína

Potřebné ingredience
jednu cuketu nebo lilek, jednu červenou papriku, jeden pórek,sůl, 500g kuřecího masa, 200ml až 300ml čínské omáčky Royal Thai (sweet chili sauce for chicken) kupuji u vietnaců, 200ml - 300ml vody, trochu oleje.Jako přílohu dělám jasmínovou rýži Na těstíčko: 125ml mléka, 1,5 lžičky soli, 5-6 lžic hl. mouky, 2 vejce
Postup přípravy
Nejdříve si nakrájíme na kousky kuřecí maso a všechnu zeleninu, každý dáme zvlášť do misky. Uděláme si těstíčko a nalijeme na maso. Rozehřejeme si na pánvi olej a vkládáme na ní namočené kuřecí kousky v těstíčku a krátce z obou stran osmahneme aby se maso zatáhlo. Hotové maso vyndáme na tácek a na pánev dáme všechnu zeleninu kterou osolíme. Smažíme dokud se nevypaří všechna voda a po tomto ještě chvilku dokud zelenina nechytne trochu barvu. Přidáme omáčku, vodu a maso opatrně promícháme (aby se neoddělilo z masa těstíčko). Přiklopíme pokličkou a cca dvacet minut na mírném stupni dusíme. Rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu. Toto jídlo NENÍ PÁLIVÉ, je sladkokyselé a jen opravdu lehounce ostré ( jí to i má 4 roky stará dcerka).

toto je ta omáčka POZOR mají různé druhy tahle je nejméně pálivá sladko kyselá

a je hotovo. Můj muž tomu říká božský žvanec :-)

ten kdo nemá rád jídla z čínské restaurace tak ať toto ani nezkouší
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé