(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience
Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.
Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.
Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé