(recept
si oblíbilo 223 návštěvníků)
NEJ NEJ koláčky, koláče, buchty
Potřebné ingredience
Tento recept jsem dostala od své pratety z Hodonína a ač jsem buchet a koláčů vyzkoušela nespočet, tak toto těsto je bezkonkurenčně nejlepší! Dělám z něj koláčky, frgále, české buchty, s nepatrnou změnou i vánočku a mazanec. Krásně kyne, parádně se zpracovává a je jako samet. Určitě stojí za vyzkoušení! :-)
Postup přípravy
Tak tedy:
1/2kg hladké mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce cukru (vrchovatá), 2dcl vlažného mléka,
1 a 1/2dcl oleje, 2 žloutky.
kvásek: 1/2dcl vlažného mléka, kávová lžička cukru, 3/4kostky droždí.
Kvásek necháme vzejít, všechny ostatní suroviny si připravíme do mísy nebo na vál a po přidání kvásku těsto dobře promícháme ( já zpracovávám vše v míse rukou..) a necháme na teplém místě vykynout. U koláčků si udělám po vykynutí z těsta kuličky, které dávám rovnou na plech s pečícím papírem a dnem skleničky je rozplácnu do tvaru koláče. Plním tvarohem, švestkovými nebo hruškovými povidly, mákem, prostě fantazii se meze nekladou.. Než dám koláče péct, okraje potřu rozpuštěným máslem s rumem a po vyndání z trouby je potřu ještě jednou..
Jednoduchý a rychlý recept, který v poho zvládnou i začátečníci!
1/2kg hladké mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce cukru (vrchovatá), 2dcl vlažného mléka,
1 a 1/2dcl oleje, 2 žloutky.
kvásek: 1/2dcl vlažného mléka, kávová lžička cukru, 3/4kostky droždí.
Kvásek necháme vzejít, všechny ostatní suroviny si připravíme do mísy nebo na vál a po přidání kvásku těsto dobře promícháme ( já zpracovávám vše v míse rukou..) a necháme na teplém místě vykynout. U koláčků si udělám po vykynutí z těsta kuličky, které dávám rovnou na plech s pečícím papírem a dnem skleničky je rozplácnu do tvaru koláče. Plním tvarohem, švestkovými nebo hruškovými povidly, mákem, prostě fantazii se meze nekladou.. Než dám koláče péct, okraje potřu rozpuštěným máslem s rumem a po vyndání z trouby je potřu ještě jednou..
Jednoduchý a rychlý recept, který v poho zvládnou i začátečníci!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danima3
(upraveno)
10. 6. 2020, 20:20
Právě dopečeno a jsou výborný
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 3. 2019, 12:43
Anny84
(upraveno)
23. 3. 2019, 11:41
Výborné Děkuji za super recept
Atuna
(upraveno)
21. 7. 2016, 13:36
Ponyoli
(upraveno)
13. 11. 2015, 22:16
Dobrý večer, prosím jak připravujete hruškove povidla a mák na koláče.děkuji Šárka
laskonka333
(upraveno)
21. 9. 2015, 10:40
poooupatko
(upraveno)
20. 9. 2015, 21:29
jsou super...dělal jsem prvni dvojitou davku..a super...a ted mi nenaskočily..asi vyna droždi... ..ale to neva..přište budu delat zas
jananovazak
(upraveno)
20. 9. 2014, 23:20
Palilek
(upraveno)
14. 4. 2014, 10:29
Kolacky výborne,ale jen jsem se chtela zeptat ten kvasek delate z mleka co pisete nebo si oddelate z testa co tam je 2dcl tak z toho vzit 1/2 dcl,muslim si ze ne,ale radsi se ptam.Dekuji
najba
(upraveno)
18. 4. 2014, 19:11
@Palilek
Jsem ráda, že chutnaly Jinak kvásek dělám z 1/2dcl mléka a do těsta potom přidám ještě 2dcl mléka, takže celkem potřebujete 2 a 1/2 dcl
Sofika
(upraveno)
23. 2. 2014, 22:50
chalupnicka
(upraveno)
20. 2. 2014, 12:42
lidare
(upraveno)
15. 2. 2014, 14:07
CibaK
(upraveno)
15. 2. 2014, 13:17
dnes jsem pekla buchty a jsou super děkuji za receptík
marcelau
(upraveno)
25. 1. 2014, 17:12
hned bych si dala
najba
(upraveno)
25. 1. 2014, 17:16
@marcelau
mňam, zase nezklamaly jenže já je nejradši ještě teplé a to je potom něco..