Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Origo Burek a la Hafa

0.0
Origo Burek a la Hafa

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

Testo: mouka, sul, troska oleje, voda

Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!

Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.

Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.

Tento recept mam od moji kamaradky z Bosny, musim se priznat, ze to s ni delam fikane, ona neumi pect tak ja vzdy vymenim buchtu za pekac s Burkem :o)))
Muzou se delat ruzne plnky treba spenat ze syrem, ale ja miluji s masem

nakrajenej

Spenatova verze

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

seymoore 17. 11. 2011, 3:04
(Y) (Y) (Y)
sarita 9. 1. 2009, 13:40
prave to jdu skusit.moc to mame radi,hlavne manzel,je to jejich jidlo tak snad se to povede. (Y)
Fucza 23. 7. 2008, 17:25
Zdravím. Mám několik připomínek, možná dotazů. Dnes jsem tento recept vyzkoušel, ale s nevalným úspěchem. Vždy, když jsem v Brně si do toho okna zajdu tak jsem hledal a našel tento recept. Nyní k problémům: 1. Zdá se mi moc slaný, než originál, příště dám místo 2 lžic jednu. 2 ??Problém byl už s těstem. Jaké konzistence by mělo být? Snažil jsem se ho udělat aby bylo na povrchu suché, ale trochu praskalo a pochopitelně se netáhlo, tak jsem ho musel rukama vymačkávat do stran. 3. ??Doba pečení se mi zdá moc dlouhá, jelikož po 30 minutách bylo těsto tvrdé a následné potření vodou s máslem nepomohlo. Za pomoc s těmito problémy děkuji. I přesto to nebylo špatné.
rampy 4. 7. 2008, 22:05
jéééééééééééééééééééééžžžžžžžžžžžžžíííííííííííííšššššššššššššíííííííííííííííííííííííí,TEČOU MI SLINY............................TO MUSÍM UDĚLAT...........A JAK JE VIDĚT V KOMENTÁŘÍCH NEJSEM JEDINÁ.. :-D (Y) (jidlo) (hello) (hello)
PETROB 4. 7. 2008, 13:14
Marcelo,mam manzela cizince a ten burek dela sam z kupovaneho listoveho testa.Chlap se placat s testem asi nebude.Pridava jako napln rozdroleny balkansky syr smichany s trochou slehacky.Po upeceni to sni na posezeni s ridsim bilym jogurtem nebo se sklenici studeneho mleka. (hotdog)
backa 6. 5. 2008, 18:05
Jé to já miluju :-p,nikdy jsem nemohla sehnat recept. Udělala jste mi velkou radost,zítra ho hned dělám.Už se na to těším. Díky za recept Táňa (L)
kunargab 6. 5. 2008, 16:57
Marcelo, dneskaa jsem delala tento recept,ale diky me pohodlnosti a spis i strachu z toho valeni a odkrajovani testa,jsem si sama prosebe vymyslela zlepsovak,z uhneteneho testa jsem odkrajovala kousky jez jsem valela samostane na prouzky a skladala,slo to dobre ted je to v troube,vecer mame navstevu se kterou jedeme v lete do Chorvatska,tak budeme mit takovy pripravny Chorvatsky vecer (Y)
Inka82 8. 4. 2008, 18:38
Dobrý den Marcelko! na dovolené jsem se cpala budkem denně,ale baštila jsem jen sýrovým,protože maso s malou moc menusíme,nevíte náhodou jakým sýrem to plní a co všechno se do té směsy dává? Děkuji Sabina (hello)
Marcela 1980 18. 4. 2008, 14:09
@Inka82 Kamaradka to plni syrem Feta se spenatem
silvik5 26. 3. 2008, 10:49
ja to dělám pořad,pochazím z Bosni tak vím jak na to.Jinak si to oblibilo plno kamaradek z čech a manžel to milije taky.Ja to dělám ještě ze vařenich brambor,syrovich z mleteho atddddddd.V podstatě se to da dělat z čehokoly.Akorad se to těsto musí pořadně propracovat jinak to nepůjde natahnout (flower) :-o
Aja88 15. 3. 2008, 13:16
Marcelko, ještě bych se zeptala jakou mouku? Hladkou?
Marcela 1980 16. 3. 2008, 23:29
@Aja88 ano hladkou (Y)
šutynka 13. 3. 2008, 18:52
;-) Já myslela,že je to zapečená vinná klobása ;-) ;-)vydá to jako úžasná mňamka (zajic)
Marcela 1980 13. 3. 2008, 20:38
@šutynka Marcelko vinna klobaska to neni, ale i tak moc velikanska mnamka (Y)
mmakina 12. 3. 2008, 21:51
Vypadá to úúúúžasně, ale já nemůžu pochopit to motání... *-) :-o :'( :'(
Marcela 1980 16. 3. 2008, 23:29
@mmakina Marketo, bohuzel ted nemam cas burek delat, ale testo se vytahuje a pak mota jako v tomto receptu na tahany strudel viz. : http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=16.09.2007&238m=p&238p=LOSKUTAK&238v=115642 Jen s tim rozdilem, ze se na to testo ta plnka neda najednou ale vzdy jen jeden pruh ktery se stejnym zpusobem mota jako ve videu, tim padem vznikne jen pruh ktery je asi tak tlusty jako vinna klobasa. tento pruh od testa odrizneme a dale pokracujeme stejnym zpusobem.
Marcela 1980 13. 3. 2008, 18:33
@mmakina Pokusim se to nafotit, ale bude to asi az v pondeli.
Sykyna 12. 3. 2008, 21:44
šmarjá to bych si dala,ale na tohle jsem teda levák +o( +o( +o( to bych nezvládla :'( :'( :'( ale vypadá to táááák dobře :-p :-p :-p
zauzka 12. 3. 2008, 14:45
*-) já miluji burek, dovolenou v Chorvatsku se projím burkem ;-) ale neřekla bych *-) že tam jsou brambory.... ty se pečením ,,jako rozpadnou do masa"? a moc moc prosím jak to motáte? ale na fotce to vypadá jako dlouhatanánskej štrůdl po té zatočenej dokola... je to tak?
Marcela 1980 12. 3. 2008, 20:56
@zauzka Ahoj Zuzko, ja myslim, ze je spousta druhu plnek a urcite zalezi na chuti kuchare, ja teda bramborovo cibulovo masovou smes miluji, a ty brambory tam jsou opravdu moc najemno opravdu 3-5mm x3-5mm, kdybyste videla moji kamaradku kdyz to kraji tak by jste valila oci, jak ji to jde od ruky, me to samozdrejme trva vecnost. Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime plnku na jeden pruh a nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme a prendame do pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny.
veveřice 1 12. 3. 2008, 13:40
a jak to motáte? nebo jak se to vlastně točí? to těsto se vytahuje do délky a pak roztahuje? ;-) ;-) ;-)a proč se dává na ubrus?a kolik vlastně té vody?manža básní o bůrku :-$tak se chci blejsknout :-$omlouvám se za tolik otázek ;-) ;-) ;-) ;-)
Lampa 12. 3. 2008, 8:10
Prosím, ty brambory jsou syrový nebo už vařený ??? Vypadá t skvěle !!!
Marcela 1980 12. 3. 2008, 13:34
@Lampa Ty brambory jsou syrove
Zdenka55 12. 3. 2008, 8:04
Marcelka, to sa postupne plní a roluje, keď imáš tie ruličky tenké, alebo ako to točíš? Milujem burek, ale neviem ako na to. Napíšeš ? Ja mám veľmui rada tvarohový. Dakujem.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie