(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Origo Burek a la Hafa
Potřebné ingredience
viz postup
Postup přípravy
Testo: mouka, sul, troska oleje, voda
Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!
Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.
Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.
Tento recept mam od moji kamaradky z Bosny, musim se priznat, ze to s ni delam fikane, ona neumi pect tak ja vzdy vymenim buchtu za pekac s Burkem :o)))
Muzou se delat ruzne plnky treba spenat ze syrem, ale ja miluji s masem
Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!
Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.
Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.
Tento recept mam od moji kamaradky z Bosny, musim se priznat, ze to s ni delam fikane, ona neumi pect tak ja vzdy vymenim buchtu za pekac s Burkem :o)))
Muzou se delat ruzne plnky treba spenat ze syrem, ale ja miluji s masem
nakrajenej
Spenatova verze
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
seymoore
(upraveno)
17. 11. 2011, 3:04
sarita
(upraveno)
9. 1. 2009, 13:40
prave to jdu skusit.moc to mame radi,hlavne manzel,je to jejich jidlo tak snad se to povede.
Fucza
(upraveno)
23. 7. 2008, 17:25
Zdravím. Mám několik připomínek, možná dotazů. Dnes jsem tento recept vyzkoušel, ale s nevalným úspěchem. Vždy, když jsem v Brně si do toho okna zajdu tak jsem hledal a našel tento recept. Nyní k problémům: 1. Zdá se mi moc slaný, než originál, příště dám místo 2 lžic jednu. 2 ??Problém byl už s těstem. Jaké konzistence by mělo být? Snažil jsem se ho udělat aby bylo na povrchu suché, ale trochu praskalo a pochopitelně se netáhlo, tak jsem ho musel rukama vymačkávat do stran. 3. ??Doba pečení se mi zdá moc dlouhá, jelikož po 30 minutách bylo těsto tvrdé a následné potření vodou s máslem nepomohlo. Za pomoc s těmito problémy děkuji. I přesto to nebylo špatné.
rampy
(upraveno)
4. 7. 2008, 22:05
jéééééééééééééééééééééžžžžžžžžžžžžžíííííííííííííšššššššššššššíííííííííííííííííííííííí,TEČOU MI SLINY............................TO MUSÍM UDĚLAT...........A JAK JE VIDĚT V KOMENTÁŘÍCH NEJSEM JEDINÁ..
PETROB
(upraveno)
4. 7. 2008, 13:14
Marcelo,mam manzela cizince a ten burek dela sam z kupovaneho listoveho testa.Chlap se placat s testem asi nebude.Pridava jako napln rozdroleny balkansky syr smichany s trochou slehacky.Po upeceni to sni na posezeni s ridsim bilym jogurtem nebo se sklenici studeneho mleka.
backa
(upraveno)
6. 5. 2008, 18:05
Jé to já miluju ,nikdy jsem nemohla sehnat recept. Udělala jste mi velkou radost,zítra ho hned dělám.Už se na to těším. Díky za recept Táňa
kunargab
(upraveno)
6. 5. 2008, 16:57
Marcelo, dneskaa jsem delala tento recept,ale diky me pohodlnosti a spis i strachu z toho valeni a odkrajovani testa,jsem si sama prosebe vymyslela zlepsovak,z uhneteneho testa jsem odkrajovala kousky jez jsem valela samostane na prouzky a skladala,slo to dobre ted je to v troube,vecer mame navstevu se kterou jedeme v lete do Chorvatska,tak budeme mit takovy pripravny Chorvatsky vecer
Inka82
(upraveno)
8. 4. 2008, 18:38
Dobrý den Marcelko! na dovolené jsem se cpala budkem denně,ale baštila jsem jen sýrovým,protože maso s malou moc menusíme,nevíte náhodou jakým sýrem to plní a co všechno se do té směsy dává? Děkuji Sabina
Marcela 1980
(upraveno)
18. 4. 2008, 14:09
@Inka82
Kamaradka to plni syrem Feta se spenatem
silvik5
(upraveno)
26. 3. 2008, 10:49
ja to dělám pořad,pochazím z Bosni tak vím jak na to.Jinak si to oblibilo plno kamaradek z čech a manžel to milije taky.Ja to dělám ještě ze vařenich brambor,syrovich z mleteho atddddddd.V podstatě se to da dělat z čehokoly.Akorad se to těsto musí pořadně propracovat jinak to nepůjde natahnout
Aja88
(upraveno)
15. 3. 2008, 13:16
Marcelko, ještě bych se zeptala jakou mouku? Hladkou?
Marcela 1980
(upraveno)
16. 3. 2008, 23:29
@Aja88
ano hladkou
šutynka
(upraveno)
13. 3. 2008, 18:52
Já myslela,že je to zapečená vinná klobása vydá to jako úžasná mňamka
Marcela 1980
(upraveno)
13. 3. 2008, 20:38
@šutynka
Marcelko vinna klobaska to neni, ale i tak moc velikanska mnamka
mmakina
(upraveno)
12. 3. 2008, 21:51
Vypadá to úúúúžasně, ale já nemůžu pochopit to motání...
Marcela 1980
(upraveno)
16. 3. 2008, 23:29
@mmakina
Marketo, bohuzel ted nemam cas burek delat, ale testo se vytahuje a pak mota jako v tomto receptu na tahany strudel viz. : http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=16.09.2007&238m=p&238p=LOSKUTAK&238v=115642 Jen s tim rozdilem, ze se na to testo ta plnka neda najednou ale vzdy jen jeden pruh ktery se stejnym zpusobem mota jako ve videu, tim padem vznikne jen pruh ktery je asi tak tlusty jako vinna klobasa. tento pruh od testa odrizneme a dale pokracujeme stejnym zpusobem.
Marcela 1980
(upraveno)
13. 3. 2008, 18:33
@mmakina
Pokusim se to nafotit, ale bude to asi az v pondeli.
Sykyna
(upraveno)
12. 3. 2008, 21:44
šmarjá to bych si dala,ale na tohle jsem teda levák to bych nezvládla ale vypadá to táááák dobře
zauzka
(upraveno)
12. 3. 2008, 14:45
já miluji burek, dovolenou v Chorvatsku se projím burkem ale neřekla bych že tam jsou brambory.... ty se pečením ,,jako rozpadnou do masa"? a moc moc prosím jak to motáte? ale na fotce to vypadá jako dlouhatanánskej štrůdl po té zatočenej dokola... je to tak?
Marcela 1980
(upraveno)
12. 3. 2008, 20:56
@zauzka
Ahoj Zuzko, ja myslim, ze je spousta druhu plnek a urcite zalezi na chuti kuchare, ja teda bramborovo cibulovo masovou smes miluji, a ty brambory tam jsou opravdu moc najemno opravdu 3-5mm x3-5mm, kdybyste videla moji kamaradku kdyz to kraji tak by jste valila oci, jak ji to jde od ruky, me to samozdrejme trva vecnost. Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime plnku na jeden pruh a nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme a prendame do pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny.
veveřice 1
(upraveno)
12. 3. 2008, 13:40
a jak to motáte? nebo jak se to vlastně točí? to těsto se vytahuje do délky a pak roztahuje? a proč se dává na ubrus?a kolik vlastně té vody?manža básní o bůrku tak se chci blejsknout omlouvám se za tolik otázek
Lampa
(upraveno)
12. 3. 2008, 8:10
Prosím, ty brambory jsou syrový nebo už vařený ??? Vypadá t skvěle !!!
Marcela 1980
(upraveno)
12. 3. 2008, 13:34
@Lampa
Ty brambory jsou syrove
Zdenka55
(upraveno)
12. 3. 2008, 8:04
Marcelka, to sa postupne plní a roluje, keď imáš tie ruličky tenké, alebo ako to točíš? Milujem burek, ale neviem ako na to. Napíšeš ? Ja mám veľmui rada tvarohový. Dakujem.