Moka řezy - mocca řezy - kávové řezy
Potřebné ingredience
Na piškot: 5 vajec 130 g cukru 130 g hladké mouky 2 lžíce horké vody 2 lžíce oleje 1/2 prášku do pečiva 20 g kakaa Na krém: 400 ml mléka 1 kávová lžička mleté kávy 1 vanilkový puding cukr dle chuti 200 g másla (já použila Zellu, která se používá na zákusky atd. a tím se to hodně podobá těm z cukrárny) Na polevu: cukr krystal smetanu (postačí i mléko) cukr moučka
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme puding z mléka, vanilkového pudingu a lžičky mleté kávy a necháme vychladnout.
Na piškot si oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem, vodou a olejem. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech s pečícím papírem a při cca 180 stupních upečeme (trvá to asi 15 minut, záleží na troubě). Piškot necháme vychladnout a připravíme si krém.
Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme po částech vychladlý puding.
Piškot můžeme pokapat rumem, rozdělíme podélně na tři části a slepíme krémem.
Na polevu si připravíme pánev, ve které necháme rozpustit cukr (zpočátku nemíchat) Krásně se nám udělá středně tmavý karamel, do kterého vlijeme smetanu (stačí 50 ml, záleží kolik dáte cukru) A pozor! Vzkypí to, takže přilévat opatrně raději po malém množství. Mám zkušenost, že lepší je si mléko nebo smetanu ohřát, aby byla horká, lépe se pak karamel rozpouští a neudělá hned tvrdé hroudy. Necháme povařit, aby vznikla hladká hmota a tu vlijeme do misky s moučkovým cukrem. Mícháme do hladka a polijeme moučník. Nakonec pocákáme čokoládou.
Dobrou Chuť.
Neprve si uvaříme puding, aby nám stačil vychladnout.
Upečeme piškot (plech vnitřní rozměry cca 30 x 38 cm)
Piškot si rozdělíme na tři díly.
Z másla, cukru a pudingu vyšleháme krém.
Slepíme pláty (ještě předtím je můžeme pokapat rumem)
Na polevu si rozpustíme na pánvi cukr krystal
Zalijeme smetanou nebo mlékem a necháme rozpustit
Pak nalijeme do misky s moučkovým cukrem a dohladka vymícháme
Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé