(recept
si oblíbilo 150 návštěvníků)
Chleba podle tv Nova :-)
![Chleba podle tv Nova :-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/140119/09/j149884.jpg)
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku vody 0,5 lžičky sušeného droždí 1,5 lžičky soli drcený kmín
Postup přípravy
Jasně,že recept není můj a určitě tu i několikrát bude.Ale komu se nechce hledat na stránkách novy a nebo tady,tak vkládám.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min
Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.
V míse smícháme všechny sypké suroviny,přidáme vodu a promícháme.Mísu přikryjeme folii a necháme 12-18 hod kynout.Těsto vyndáme z mísy,párkrát přeložíme strany přes sebe a necháme chvilku odpočívat.Vytvarujeme bochánek a necháme ještě hodinku kynout pod utěrkou.Rozehřejeme troubu na 200st,vložíme do trouby i mísu v které budeme chleba péct aby se nahřál.Pak opatrně vytáhneme a bochníček do něj přendáme.Pod pokličkou pečeme 30 min,pak pokličku sundáme a pečeme ještě asi 20 min
Tak jsem nechala kynout jen asi 5-6 hodin,přidala semínka,no a chleba byl super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
littlenail
(upraveno)
27. 4. 2017, 11:44
Už dělám ale hodně a hodně let. Pořídila jsem si silikovou formu. Odpadává přemisťování těsta, jen smíchám a po 12 h peču ...
tak 3x týdně.
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/21/b36932-1191613387.jpg)
novackova
(upraveno)
26. 4. 2017, 21:30
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140117/20/b103311-1389986813.jpg)
ASTAL
(upraveno)
10. 3. 2014, 20:34
Dneska jsem chleba zkusila a je vynikájící !! Mouku jsem napůl namíchala se špaldovkou . Nechala kynout 2 hodinky a výsledek super. K chlebíku jsem udělala bylinkové máslo a byla skvělá svačinka. Moc díky za super rychlý recept zítra zase repete
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120824/11/b9343-1345799365.jpg)
lenica
(upraveno)
22. 2. 2014, 8:59
Hani, chleba super, ráda Váš recept vždy znovu najdu, taky míchám mouku s žitnou, zkoušela jsem i nastrouhat bramoru, nebo přidat smaženou cibulku
, bylo to dobré ale za mě - ten nejjednodušší od Vás je nejlepší...
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(kytara)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/110.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140224/08/b272444-1393227951.jpg)
obchodnice 16
(upraveno)
18. 2. 2014, 12:00
Výborný a jednoduchý
,také rychlý
....peču už po 3....minule jsem dala, 1/3 žitné chlebové mouky-byl skvělý, teď mám kombinaci žitná, špaldová celozrnná a hladká pšeničná...uvidíme, zatím odpočívá-kyne....M.
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110201/01/b119224-1296520962.jpg)
Simonecka2007
(upraveno)
15. 2. 2014, 21:11
Aj ja pečiem často tento chlebík, pridávam pol bielej a pol tmavej múky a vlašské orechy. Aby som nemal problém s trafením sa do horúcej misy, cesto dám na trochu olejom vymazaný pečiaci papier a ten hravo vložím do misy. Papier je potrebné podľa misy ostrihať, aby nezačal v trúbe horieť.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080115/09/b104795-1200387532.jpg)
petuli77
(upraveno)
30. 1. 2014, 12:19
chleba je výborný
, celý se snědl a nikdo neremcal. moc dobrý dávám 1*
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
jpencik
(upraveno)
27. 1. 2014, 19:04
Dělám už dlouho. A někdy přidám cibuli osmaženou na sádle, jindy škvarky....
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/181105/05/b36630-1541392433.jpg)
vlasson
(upraveno)
28. 1. 2014, 20:53
@jpencik
jarko,prosím,také ho dělám dlouho a už mne napadalo,ho nějak vylepšovat,tu cibulku,nebo škvarky dáváte hned,před tím kynutím,nebo to tam zamícháte po vykynutí?děkuji moc
jpencik
(upraveno)
2. 2. 2014, 19:50
@vlasson
Až to vykyne. A tu cibulku jsem osmažila jen trošku. A někdy jsem nahradila část vody podmáslím. Nebo jsem dělala i chleba z piva( ale ten mi moc nejel). I placky z chlebového těsta ke guláši jsou dobré.
Eminka
(upraveno)
27. 1. 2014, 13:24
Také jsem zkoušla. Večer jsem ho zadělala a ráno pekla. Těsto bylo řidší, ale jak se párkrát přeskládal na pomoučněném vále, držel pěkně tvar. Je moc dobrý. Dělala jsem i další pokus. 1/3 špaldové a 2/3 hladké + semínka a taky byl výborný. Mám podobný recept, kam se dává ještě trochu octa, jinak je skoro schodný, jen se dává celé droždí a kyne klasicky 2 hodinky. Můžete zadělat i sodovkou, je pak ještě nadýchanější...
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160129/00/b283192-1454023794.jpg)
Paluna
(upraveno)
25. 1. 2014, 22:20
Taky jsme hned zkoušeli a výborný. Teď zkusím namíchat tu žitnou s hladkou moukou a nechám kynout jen pár hodin....
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
chucky 1111
(upraveno)
30. 1. 2014, 10:47
@Paluna
Kolikrat se preklada lidicky?Diky Veronika.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160129/00/b283192-1454023794.jpg)
Paluna
(upraveno)
7. 2. 2014, 8:00
@chucky 1111
Verčo, moc se omlouvám, ale našla jsem Váš dotaz až dnes, ale už Vám paní odpověděla - také jsem překládala asi 3x....
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Markisa.z
(upraveno)
3. 2. 2014, 14:03
@chucky 1111
Překládá se 2x/3x originál receptu: http://nejedle-recepty.blogspot.cz/2013/01/domaci-nehneteny-chleb.html
chucky 1111
(upraveno)
6. 2. 2014, 15:40
@Markisa.z
Díky
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170415/10/b488054-1492245397.jpg)
Jitulka75
(upraveno)
25. 1. 2014, 22:24
@Paluna
Myslím si,že opravdu stačí těch 5 hodin kynout. Nedokážu si představit,že by kynul 18 hodin.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170413/14/b14361-1492085400.jpg)
bambus
(upraveno)
27. 1. 2014, 13:20
@Jitulka75
Pekla jsem o víkendu a taky nechala kynout jen asi 5-6 hodin a bohatě stačilo
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170415/10/b488054-1492245397.jpg)
Jitulka75
(upraveno)
25. 1. 2014, 21:27
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100626/10/b80022-1277542368.jpg)
Sofika
(upraveno)
25. 1. 2014, 21:08
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131221/10/b192716-1387617662.jpg)
Nadys
(upraveno)
23. 1. 2014, 23:37
Pardon,ale těsto s kvasnicemi nemůže kynout 12-18 hodin. V receptu má být zřejmě žitný kvásek a ne kvasnice.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170415/10/b488054-1492245397.jpg)
Jitulka75
(upraveno)
25. 1. 2014, 21:41
@Nadys
Dávala jsem sušené droždí a nechala jsem kynout asi 5 hodin.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081210/16/b57698-1228922064.jpg)
jaxa
(upraveno)
24. 1. 2014, 8:52
@Nadys
proč ne? A kolik teda má kynout s kvasnicemi?
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120209/13/b28516-1328791550.jpg)
Ivana29
(upraveno)
23. 1. 2014, 14:50
Tak někde jsem udělala chybu
Před chvilku jsem chleba vytáhla z trouby. Chuťově je vynikající ale nemůžu ho dostat z formy
Je přilepený ke dnu.Pekla jsem v skleněné zapékací míse a nejsem si jistá jestli je to tím
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
Evelyn123
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:14
@Ivana29
Já jsem chleba také pekla ve skleněné míse a šel vyklopit krásně. Asi jste tu mísu nezahřála i s poklicí v troubě. Já ji měla v troubě na 200 st. půl hodiny zatímco chleba před pečením ještě půl hodiny kynul. A také je důležité abyste měla spodek už vytvarovaného chleba pomoučený. Tak příště to tak udělejte a uvidíte, že vyklopit půjde. Pekla jsem už kolikrát a vždy se krásně vyklopí
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120209/13/b28516-1328791550.jpg)
Ivana29
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:18
@Evelyn123
no je pravda, že půl hodiny jsem mísu v troubě neměla ale to těsto jsem měla hodně řídký...No až přijdu na to jak ten chleba z té mísy dostat tak to zkusím znovu
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
Evelyn123
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:26
@Ivana29
aha, tak to pak nevím. Já jsem mouku odměřovala v odměrce - tedy 300 ml hladké a 300 ml chlebové (koupené v Kauflandu) a 300 ml vlažné vody a nebylo řídké. Kynout jsem nechala 5 hodin.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180115/08/b175019-1516000904.jpg)
Jia
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:22
@Ivana29
Možná i ten pomoučený spodek
je důležitý. O tom v receptu není zmínka
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(H)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/15.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110226/18/b356311-1298741276.jpg)
koblizek63
(upraveno)
23. 1. 2014, 16:53
@Jia
nádoba ve které chleba pečete se musí dobře nahřát si s víkem(poklicí),mouka nee
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
Evelyn123
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:29
@Jia
Asi jo, já těsto z mísy vyklopila na dost pomoučenou utěrku hladkou moukou ...Pekla jsem s poklicí jen půl hodiny a vůbec jsem už nedopékala bez poklice, už nebylo třeba.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180115/08/b175019-1516000904.jpg)
Jia
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:37
@Evelyn123
No jo no, paní pekla a nepomoučnila si spodek, pak se jí to mělo povést
Ne vážně, dík za rady
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![(K)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/13.gif)
Evelyn123
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:49
@Jia
Ano, ano spodek musí být od mouky, jinak není možno se odlepit
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180115/08/b175019-1516000904.jpg)
Jia
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:06
@Ivana29
Z toho bych právě měla taky strach
A rozehřála jste dopředu tu mísu?
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120209/13/b28516-1328791550.jpg)
Ivana29
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:13
@Jia
Jo rozehřála...
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111012/12/b271449-1318415209.jpg)
Katuli41
(upraveno)
22. 1. 2014, 19:45
Já přidávám lžičku octa. A dávám jeden hrnek celozrnné mouky. Chleba je výborný
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110226/18/b356311-1298741276.jpg)
koblizek63
(upraveno)
22. 1. 2014, 16:07
část hladké mouky nahrazuji celozrnnou,není nad domácí chlebíček
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170221/19/b167589-1487701531.jpg)
Mikrah
(upraveno)
22. 1. 2014, 13:53
vyzkouším
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150401/12/b423939-1427882434.jpg)
Trysky
(upraveno)
22. 1. 2014, 13:09
Prosim kolik dat cerstveho drozdi???diky za odpoved...
![(H)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/15.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090115/11/b10689-1232014458.jpg)
Tejtyna
(upraveno)
22. 1. 2014, 9:21
Teda, ten vypadá skvěle
Určitě ho vyzkouším
" krmím" si doma žitný kvásek,ráda bych nahradila sušené droždí, ale nevím kolik ho dát, abych něco nezkazila
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131121/09/b448810-1385024139.jpg)
Klara
(upraveno)
22. 1. 2014, 10:35
@Tejtyna
Tím nic nezkazíte. Dejte kolem 200gramů a asi budete muset přidat ještě mouku, aby nebylo těsto moc řídké.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130913/19/b353128-1379091841.jpg)
Česťa kuba
(upraveno)
21. 1. 2014, 18:57
Dělala jsem z dvojité dávky, kvasnic víc a za 6 hodin od přípravy byl upečený
Mňam, oblizuju se až za ušima
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130913/19/b353128-1379091841.jpg)
Česťa kuba
(upraveno)
21. 1. 2014, 19:09
@Česťa kuba
Zde fotečka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4529426 pekla jsem ve velké kulatém hrnci
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170413/14/b14361-1492085400.jpg)
bambus
(upraveno)
22. 1. 2014, 8:44
@Česťa kuba
Tak ten je super
Taky zkusím zkrátit dobu kynutí.Včera se ptala holka,jestli ho zase na víkend uděláme a ře by tam chtěla dát semínka.Tak budu dělat znovu
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130913/19/b353128-1379091841.jpg)
Česťa kuba
(upraveno)
22. 1. 2014, 9:31
@bambus
Děkuju
dala jsem na 6 hrnků mouky 3 lžičky droždí a 3 hodiny toho byla plná mísa. Příště vyzkouším i z chlebové a žitné mouky
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![^o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/4.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170413/14/b14361-1492085400.jpg)
bambus
(upraveno)
22. 1. 2014, 9:56
@Česťa kuba
jj já udělala těsto a než jsem šla spat,tak byla mísa plná,ale nechala jsem to do rána podle receptu.Tak ted zkusím zkrátit
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)