Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné

0.0
nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné

Potřebné ingredience

Dlouho jsem hledala,zkoušela a konečně donuty co chutnají jinak než české koblihy Inspirovali mě české buchty od Bonvivani.sk ,které jsou dokonalé cca 24ks 500-600g polohrubé mouky(doporučuji dát 500 a přisypávat podle potřeby 350ml vlažného mléka 80g másla rozpuštěného 80g cukru větší špetka soli 1 žloutek 1/2 droždí 2 lžíce rumu 1 lžička vanilkové tresti (nebo aroma)

Postup přípravy

****v albu mám nový recept na tuto pochoutku a jsou ještě jemnější a nadýchanější***
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 24. 8. 2019, 0:53
(Y)
Atuna 22. 8. 2019, 14:00
(Y)
Raguella 13. 2. 2018, 12:31
Dobrý den,určitě někdy vyzkoušíme,děkuji za receptík. :-) (L) (F) (hello)
Lennie 13. 2. 2018, 7:06
Vyzkouším (zajic)
nasta77 13. 2. 2018, 4:39
Jsou luxusní (Y) (Y) (Y)
SimiTobi 22. 11. 2015, 8:29
Včera jsem dělala tyto donuty a musím říct, že jsou S K V Ě L ÉÉÉÉÉÉ!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dokonce i dnes, druhý den, jsou pořád výborné, žádná guma! Já tedy jen zadělala těsto a smažila, zbytek obstarala moje šikovná (X). ^o) Opravdu doporučuji všem, ukládám do oblíbených. |:o) |:o) |:o)
Paluna 13. 2. 2015, 20:45
(Y) (Y)
vladkadasva 13. 2. 2015, 20:02
Dnes vyzkoušeno, jsou moc dobré (Y) (Y)Díky za recept! (F)
vlasson 13. 2. 2015, 19:36
Vypadají dobře,vyzkouším (L) (L) (L)
Jaňulka365 13. 2. 2015, 18:07
Výborný receptík, donutky jsou fantastické (Y) (Y) (Y) . Ukládám do oblíbených !!!
aluna8 21. 9. 2014, 15:06
DOPORUČUJI (Y),JSOU LUXUSNÍ |:o)
lucka27 23. 3. 2014, 14:52
mockrát děkuji za super receptík. Konečně hotovo a výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4558613 (Y) (Y) (Y) (Y)
volvox 8. 2. 2014, 13:38
tak jsem právě dosmažila koblížky podle vašeho receptu :-) :-)jsou úžasné, sklidila jsem chválu i sladkou (L) (K) (L) (K) od dětí i manžela ,-) ,-) ,-) Takže děkuji za prima recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
MajdaT. 2. 2. 2014, 14:04
(Y) (Y) (Y)Veru,donuty jsou výborné,recept na jedničku (child1),už ho mám v oblíbených.
Zrušený účet 4. 2. 2014, 8:51
@MajdaT. (C) to jsem ráda ,že chutná
chucky 1111 18. 1. 2014, 18:19
Výborné
laskonka333 18. 1. 2014, 7:23
(Y) (Y) (Y)
plamenek 14. 1. 2014, 11:35
Do koblih i donutů patří jen žloutky, bílky tvrdnou těsto.Jinak hezké a určitě výborné, mě sní vše co doma udělám :-D
Zrušený účet 14. 1. 2014, 12:11
@plamenek Evi nejsou tvrdé a to jsem je smažila včera,ale přiznám se že mě to samé napadlo ráno když jsem je jedla,že zkusím dát jen žloutky aby byly ještě jemnější (Y)
Betty72 13. 1. 2014, 22:40
(Y)...vypadají bezvadně...hned zítra je vyzkouším... (Y)
Zrušený účet 14. 1. 2014, 8:58
@Betty72 Já je dnes budu zkoušet asi zase ,se na ně vrhli jako vosy,nabagrovali na svačiny a mě tady zbyly dva poslední ,akorát je udělám s jahodovou a karamelovou polevou
Kachiii 14. 1. 2014, 21:00
@Webrouček a jak děláte jahodovou polevu: Děkuji Katka
Zrušený účet 16. 1. 2014, 11:19
@Kachiii Katko já si polevy kupuji v internetovém obchodě pro cukráře :)
Kachiii 21. 1. 2014, 8:02
@Webrouček a máte nějaký dobrý tip? Která je dobrá?
Zrušený účet 21. 1. 2014, 19:48
@Kachiii Mám doma jogurtovo-jahodovou,jogurtovou,karamelovou,ale jednoznačně u nás vede hořká čokoláda a mléčná čokoláda ty jogurtové jsou takové trochu kyselé a působí docela umělě i když tam nejsou žádné špatné suroviny

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie