(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné
Potřebné ingredience
Dlouho jsem hledala,zkoušela a konečně donuty co chutnají jinak než české koblihy Inspirovali mě české buchty od Bonvivani.sk ,které jsou dokonalé cca 24ks 500-600g polohrubé mouky(doporučuji dát 500 a přisypávat podle potřeby 350ml vlažného mléka 80g másla rozpuštěného 80g cukru větší špetka soli 1 žloutek 1/2 droždí 2 lžíce rumu 1 lžička vanilkové tresti (nebo aroma)
Postup přípravy
****v albu mám nový recept na tuto pochoutku a jsou ještě jemnější a nadýchanější***
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 8. 2019, 0:53
Atuna
(upraveno)
22. 8. 2019, 14:00
Raguella
(upraveno)
13. 2. 2018, 12:31
Dobrý den,určitě někdy vyzkoušíme,děkuji za receptík.
Lennie
(upraveno)
13. 2. 2018, 7:06
Vyzkouším
nasta77
(upraveno)
13. 2. 2018, 4:39
Jsou luxusní
SimiTobi
(upraveno)
22. 11. 2015, 8:29
Včera jsem dělala tyto donuty a musím říct, že jsou S K V Ě L ÉÉÉÉÉÉ!!!! Dokonce i dnes, druhý den, jsou pořád výborné, žádná guma! Já tedy jen zadělala těsto a smažila, zbytek obstarala moje šikovná . Opravdu doporučuji všem, ukládám do oblíbených.
Paluna
(upraveno)
13. 2. 2015, 20:45
vladkadasva
(upraveno)
13. 2. 2015, 20:02
Dnes vyzkoušeno, jsou moc dobré Díky za recept!
vlasson
(upraveno)
13. 2. 2015, 19:36
Vypadají dobře,vyzkouším
Jaňulka365
(upraveno)
13. 2. 2015, 18:07
Výborný receptík, donutky jsou fantastické . Ukládám do oblíbených !!!
aluna8
(upraveno)
21. 9. 2014, 15:06
DOPORUČUJI ,JSOU LUXUSNÍ
lucka27
(upraveno)
23. 3. 2014, 14:52
mockrát děkuji za super receptík. Konečně hotovo a výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4558613
volvox
(upraveno)
8. 2. 2014, 13:38
tak jsem právě dosmažila koblížky podle vašeho receptu jsou úžasné, sklidila jsem chválu i sladkou od dětí i manžela Takže děkuji za prima recept
MajdaT.
(upraveno)
2. 2. 2014, 14:04
Veru,donuty jsou výborné,recept na jedničku ,už ho mám v oblíbených.
Zrušený účet
(upraveno)
4. 2. 2014, 8:51
@MajdaT.
to jsem ráda ,že chutná
chucky 1111
(upraveno)
18. 1. 2014, 18:19
Výborné
laskonka333
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:23
plamenek
(upraveno)
14. 1. 2014, 11:35
Do koblih i donutů patří jen žloutky, bílky tvrdnou těsto.Jinak hezké a určitě výborné, mě sní vše co doma udělám
Zrušený účet
(upraveno)
14. 1. 2014, 12:11
@plamenek
Evi nejsou tvrdé a to jsem je smažila včera,ale přiznám se že mě to samé napadlo ráno když jsem je jedla,že zkusím dát jen žloutky aby byly ještě jemnější
Betty72
(upraveno)
13. 1. 2014, 22:40
...vypadají bezvadně...hned zítra je vyzkouším...
Zrušený účet
(upraveno)
14. 1. 2014, 8:58
@Betty72
Já je dnes budu zkoušet asi zase ,se na ně vrhli jako vosy,nabagrovali na svačiny a mě tady zbyly dva poslední ,akorát je udělám s jahodovou a karamelovou polevou
Kachiii
(upraveno)
14. 1. 2014, 21:00
@Webrouček
a jak děláte jahodovou polevu: Děkuji Katka
Zrušený účet
(upraveno)
16. 1. 2014, 11:19
@Kachiii
Katko já si polevy kupuji v internetovém obchodě pro cukráře
Kachiii
(upraveno)
21. 1. 2014, 8:02
@Webrouček
a máte nějaký dobrý tip? Která je dobrá?
Zrušený účet
(upraveno)
21. 1. 2014, 19:48
@Kachiii
Mám doma jogurtovo-jahodovou,jogurtovou,karamelovou,ale jednoznačně u nás vede hořká čokoláda a mléčná čokoláda ty jogurtové jsou takové trochu kyselé a působí docela umělě i když tam nejsou žádné špatné suroviny