(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Drbenkový tvarohový koláč s ovocem od Verči
Potřebné ingredience
Těsto: 2 sklenice (cca 2dcl) polohrubé mouky,1sklenice mletého cukru,1vanilkový cukr,125g změklého másla(t.j.půlku másla),2celá vejce,1sklenice vlažného mléka,1 prášek do pečiva.
Ovoce: čerstvé.mražené,okapané kompotové.
Tvarohová vrstva: 2 tvarohy polotučné-ve vaničce,1kysaná smetana,2 vanilkové pudinky,2vanilkové cukry,4 lžíce mletého cukru.
Postup přípravy
Používám keramický pekáč, který má velikost asi jako větší polovina velkého plechu. Tak tedy plech nebo pekáč vymažu tukem a vysypu polohrubou moukou.
Těsto: Z mouky,cukru (mletý i vanilkový) a másla vytvořím prsty nebo vidličkou drobenku. Necelou sklenici dám bokem, do zbytku přidám zbylé ingredience uvedené v přísadách ma těsto a míchám (stačí ručně, není třeba špinit robot :-)), během chvilky vznikne krásné jemné hustší těsto. To vyliju na pekáč a pořádně rozetřu od kraje ke kraji.
Tvarohová vrstva: všechny přísady z popisu přísad dohromady umíchám. Menší polovinu vyliju na těsto, pomocí stěrky opatrně rozetřu a pokladu ovocem (protože je tam vrstva tvarohu, tak klidně používám i mražené jahody a nikdy se mně nepropadly do těsta) a ovoce pokryju zbylou tvarohovou hmotou. Pak posypu drobenkou a dám péct do vyhřáté trouby 165-175´C na 30-40 minut. Těsto zespodu na okrajích vykoukne a musí být do zlatova. Pak nechám vychladnout (teplý se velice špatně krájí, protože tvaroh teče) a po koláči se jen zapráší. Chtěla jsem nafotit víc kousků, ale přišla jsem domů a zbyly dva kousky :-))))).
Těsto: Z mouky,cukru (mletý i vanilkový) a másla vytvořím prsty nebo vidličkou drobenku. Necelou sklenici dám bokem, do zbytku přidám zbylé ingredience uvedené v přísadách ma těsto a míchám (stačí ručně, není třeba špinit robot :-)), během chvilky vznikne krásné jemné hustší těsto. To vyliju na pekáč a pořádně rozetřu od kraje ke kraji.
Tvarohová vrstva: všechny přísady z popisu přísad dohromady umíchám. Menší polovinu vyliju na těsto, pomocí stěrky opatrně rozetřu a pokladu ovocem (protože je tam vrstva tvarohu, tak klidně používám i mražené jahody a nikdy se mně nepropadly do těsta) a ovoce pokryju zbylou tvarohovou hmotou. Pak posypu drobenkou a dám péct do vyhřáté trouby 165-175´C na 30-40 minut. Těsto zespodu na okrajích vykoukne a musí být do zlatova. Pak nechám vychladnout (teplý se velice špatně krájí, protože tvaroh teče) a po koláči se jen zapráší. Chtěla jsem nafotit víc kousků, ale přišla jsem domů a zbyly dva kousky :-))))).
Ovoce naskládané na vrstvě tvarohu - mražené jahody a zavařené broskve.
Pokryto tvarohem, zasypáno drobenkou a hup do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alienna
(upraveno)
13. 4. 2008, 19:59
Super recept Včera večer jsem upekla, ráno nakrojila a odpoledne myla pekáč Je to jednoduché, rychlé a moc dobré, buchta je vláčná a náplň vynikající
AliceM
(upraveno)
13. 4. 2008, 22:43
@Alienna
supééééér
Japs
(upraveno)
11. 3. 2008, 17:05
Dobrý den Alice,mohla bych se zeptat .Je to na normální plech nebo na malý ?Jana
AliceM
(upraveno)
11. 3. 2008, 19:10
@Japs
Jani, mám to tam právě psané, je to keramický pekáč a velikostně je to tak větší polovina velkého plechu do trouby .