(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
BEZLEPKOVÁ PREZIDENTSKÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
6 žloutků, 20 dkg cukru, 20 dkg másla, 10 dkg pražených oříšků, 5 dkg strouhané čokolády, 1 vanilkový cukr, 30 dkg mouky JIZERKA, 1 šlehačka, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce rozklepeme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu nastrouháme, opražíme oříšky (nejlépe na teflonové pánvi). Pozor-oříšky jsou strašně rychle opražené brzy se připalujÍ. Bílek rozšleháme na tuhou pěnu (dávám špetku soli - lépe se vyšlehají). Žloutky rozšleháme s máslem a cukrem do pěny. Někdo šlehačku šlehá, ale já ji tam jen naliji. Vše lehce vmícháme dohromady. Teflonovou formu na bábovku vymažeme máslem, nebo olejem a dáme do trouby. Bábovku pečI v horkovzdušné troubě při 170 °C 1 hodinu. Raději špejlí vyzkoušejte jestli je hotová než ji vyndáte. Bábovka se rychle připaluje raději ji hlídejte. Na závěr bábovku pomažu čokoládou. Tento recept jsem před lety dělala s normální moukou polohrubou a nyní jsem ji předělala na bezlepkovou. Měla jsem strach, že se nepovede a opak je pravdou je VÝBORNÁ
Tak vypadá těsto před pečením.
Upečená bábovka v teflonové formě.
Upečená bábovka
Bábovka politá čokoládou.
Rozkrojená
Rozkrojená
Rozkrojená
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
azi
(upraveno)
6. 6. 2014, 18:47
Výborná , snad zbude na zítra
boubik
(upraveno)
3. 5. 2014, 18:37
Zkoušela jsem a druhý den už nebyla,opravdu je výborná