(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Italská rajčatová polévka

Potřebné ingredience
cibule, oliv. olej, česnek, rajčatový protlak, plechovka rajčat, bazalkové pesto, parmazán, zeleninový bujón, smetana 0,5dcl-1dcl(dávám od oka podle barvy), sůl, pepř, cukr, červený vinný ocet, máslo a mouka
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme protlak a smažíme, dokud nedostane "rezavou" barvu. Pak zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme bujón a plechovku s rozmixovanými rajčaty, smetanu. Povaříme 10-15 min. Podle potřeby zahustíme jíškou z másla a mouky. Nakonec přidáme asi 1-2 lžíce pesta, osolíme, opepříme, dochutíme octem a cukrem. Na talíři sypeme strouhaným parmazánem.
Pesto můžeme zamíchat rovnou do polévky, nebo ho servírovat až na talíři.
Neříkám, že je to pravá italská polévka, ale nazvala jsem ji tak proto, že se chuťově liší od té klasické české rajčatové polévky s rýží a eidamem. Nám moc chutná.
Pesto můžeme zamíchat rovnou do polévky, nebo ho servírovat až na talíři.
Neříkám, že je to pravá italská polévka, ale nazvala jsem ji tak proto, že se chuťově liší od té klasické české rajčatové polévky s rýží a eidamem. Nám moc chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé