TŘIKRÁLOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
500 g listového těsta Na mandlový krém: 120 g změklého másla, 120g přírodního krupicového cukru, 3 středně velká vejce, 120 g mletých mandlí, 1 lžička mandlového likéru (Amaretto), 1 penízek, např. čokoládová mince i s tím žlutým obalem.
Postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Dvě vejce spolu prošleháme a přidáme k máslu. Důkladně zašleháme a přidáme mandle a likér. Ušleháme hustou, krémovitou směs. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme čtverec o straně cca 24 cm a podle formy nebo pokličky vykrojíme kruh. Přeneseme na plech, rozetřeme náplň cca 1,5 cm od kraje. Do náplně dáme penízek. Okraje navhlčíme, dáme druhý kruh a přitiskneme, aby náplň neměla tendenci podívat se do světa. Nožem naznačíme na povrchu mírně stočené línie podobné loukotím kola, ale dejte pozor, abyste těsto neprořízli. Dáme na 20 min. do chladničky. Troubu rozehřejme na 180 °C. Zbylé vejce rozšleháme a potřme jím koláč. Dáme péct na 25-30 min. dokud hezky nevyběhne a nebude zlatavý.
Až budete moučník servírovat, upozorněte každého, že je v něm zapečeno štěstíčko. Kdo ho najde, bude mít celý rok štěstí :-)
Až budete moučník servírovat, upozorněte každého, že je v něm zapečeno štěstíčko. Kdo ho najde, bude mít celý rok štěstí :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé