Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Levandulový muffin

0.0
Levandulový muffin

Potřebné ingredience

máslo-85 g, cukr krystal-1 hrnek, hladká mouka-1 hrnek, celozrnná mouka-1 hrnek, vejce-2 ks, prášek do pečiva-1 sáček, sůl-špetka, med-1 lžíce, citronová kůra- trošku, Krém: vanilkový puding-1 sáček, mléko-0,25 l, plnotučný tvaroh ve vaničce-125 g, máslo-dle chuti, skořice-1 lžička, cukr (moučkový)-dle chuti, levandule-1/2 lžíce.

Postup přípravy

Do hrnce nalijte mléko, přidejte 2,5 lžíce levandule, máslo a med. Nechte pomalu přicházet k varu. Krátce povařte a odstavte, aby vám směs začala pomalu chladnout. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Po vychladnutí přidejte levandulovou směs spolu s vejci. Plňte do košíčků a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – vyndejte, až bude povrch muffinů pevný a zlatý. Nepečte však příliš dlouho, aby nebyly vysušené.

NÁVOD NA KRÉM:
Z pudingu, mléka a cukru uvařte hustou směs (jako když vaříte normální puding, akorát s menším množstvím mléka – bude velmi tuhý). Po vychladnutí zašlehejte máslo a tvaroh. Poté přidejte skořici a levanduli. Nechte lehce ztuhnout v lednici a zdobícím sáčkem aplikujte na vychladlé muffiny.

Hotové muffiny ozdobte celými kvítky. Pokud máte odvahu, klidně je můžete i sníst. Já je však před konzumací radši sundám.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie