(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z VIP Prostřeno!) – rychlé a vynikající i jako samostatné jídlo
Potřebné ingredience
Doporučuji, moc nám to chutnalo. Vhodné jako příloha, ale i jako rychlé a chutné bezmasé jídlo (když nepočítáme tu slaninu a vynecháme :o)
Postup přípravy
2-3 batáty
trošku parmazánu na chuť (lze použít i jiný tvrdý sýr, pak dejte cca 15-20 dkg na 4 porce)
lžíce másla
1 balení mraženého zeleného hrášku
mozzarella
50 g anglické slaniny
hrst slunečnicových semínek
Oloupané batáty nakrájíme na malé kostičky, dáme vařit do osolené vody. Jsou hotové za chvíli. Uvařené batáty slijeme a rozmačkáme vidličkou, přidáme trochu nastrouhaného parmazánu (lze nahradit i jiným strouhaným sýrem) a lžíci másla. Dochutíme solí a pepřem, pokud je třeba. Smícháme na kaši a podáváme teplé!
Mražený hrášek uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvičce orestujeme nakrájenou slaninu s hrstí slunečnicových semínek (ty lze i vynechat). Uvařený hrášek scedíme a rozmixujeme spolu s mozarelllou a přidáme slaninu se semínky, osolíme, opepříme. Smícháme a podáváme teplé!
Dobrou chuť!
trošku parmazánu na chuť (lze použít i jiný tvrdý sýr, pak dejte cca 15-20 dkg na 4 porce)
lžíce másla
1 balení mraženého zeleného hrášku
mozzarella
50 g anglické slaniny
hrst slunečnicových semínek
Oloupané batáty nakrájíme na malé kostičky, dáme vařit do osolené vody. Jsou hotové za chvíli. Uvařené batáty slijeme a rozmačkáme vidličkou, přidáme trochu nastrouhaného parmazánu (lze nahradit i jiným strouhaným sýrem) a lžíci másla. Dochutíme solí a pepřem, pokud je třeba. Smícháme na kaši a podáváme teplé!
Mražený hrášek uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvičce orestujeme nakrájenou slaninu s hrstí slunečnicových semínek (ty lze i vynechat). Uvařený hrášek scedíme a rozmixujeme spolu s mozarelllou a přidáme slaninu se semínky, osolíme, opepříme. Smícháme a podáváme teplé!
Dobrou chuť!
míchanice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
12. 10. 2016, 13:06
20 dkg parmezánu mi připadá strašně moc .... nevloudila se chybička ... ráda bych vyzkoušela
Vanusak
(upraveno)
14. 10. 2016, 6:59
@krišon
Pokud by se použil parmezán, tak trošku, jak píšu, jiného tvrdého sýra těch 20 dkg.