Štafetky
Potřebné ingredience
14 bílků (nebo 300ml), 100 g hladké mouoky, 160 g pískového cukru, 100 g kokosu.
Postup přípravy
Nejprve si připravíme plechy - jeden velký a druhý menší. Plechy vyložíme alobalem silně vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh do které zamícháme hlakou mouku, cukr a naposledy kokos. Vzniklou hmotu opatrně natřeme na plech, ale vrstva musí být tenká, aby se to dobře rolovalo. Pečeme opatrně v předehřáté troubě - když jsou krajě jemně růžové ihned vyndáváme.
Vezmeme nůž a ještě horké podélně rozřízneme aby nám vznilky dvě úzké placky, které ihned po rozkrojení také horké srolujeme. Totéž uděláme s druhou plackou. Srolované placky necháme vychladnout. Vychladlé naplníme kakaovým krémem, nakrájíme na malé trubky a kraje smočíme v čokoládě.
Z bílků ušleháme tuhý sníh do které zamícháme hlakou mouku, cukr a naposledy kokos. Vzniklou hmotu opatrně natřeme na plech, ale vrstva musí být tenká, aby se to dobře rolovalo. Pečeme opatrně v předehřáté troubě - když jsou krajě jemně růžové ihned vyndáváme.
Vezmeme nůž a ještě horké podélně rozřízneme aby nám vznilky dvě úzké placky, které ihned po rozkrojení také horké srolujeme. Totéž uděláme s druhou plackou. Srolované placky necháme vychladnout. Vychladlé naplníme kakaovým krémem, nakrájíme na malé trubky a kraje smočíme v čokoládě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé