(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Domácí pečený čaj
Potřebné ingredience
2kg ovoce, 1kg cukru, mletá skořice, badyán, hřebíček, velký pekáč :-)
Postup přípravy
2kg ovoce nakrájíme na malé kousky.
Z ovoce používám hodně jablka, hrušky a k tomu nám nejvíc chutná maliny, borůvky, jahody, ostružiny a rybíz.
Vynikající je kombinace jablka, hrušky, švestky, slivovice :-)
Výborné je také pečení s přidáním cca 1dl rumu.
Nakrájené ovoce se dá do pekáče, zasepe cukrem, přidá se koření a ve vyhřáté troubě se peče cca 20-40 minut (podle druhu a měkkosti ovoce).
Občas zamícháme.
Ještě horké se plní do sklenic, zavíčkuje se a otočí víčkem vzhůru.
Před uzavčením musí být sklenice v místě, kde se dává víčko naprosto čistá.
Víčka doporučuji vyvařit nebo sterilizovat.
Víčko i sklenice musí být před uzavřením suché!
Použití - do 300ml hrníčku se dají 2-3 pol. lžíce ovoce a zaleje se to horkou vodou.
Z ovoce používám hodně jablka, hrušky a k tomu nám nejvíc chutná maliny, borůvky, jahody, ostružiny a rybíz.
Vynikající je kombinace jablka, hrušky, švestky, slivovice :-)
Výborné je také pečení s přidáním cca 1dl rumu.
Nakrájené ovoce se dá do pekáče, zasepe cukrem, přidá se koření a ve vyhřáté troubě se peče cca 20-40 minut (podle druhu a měkkosti ovoce).
Občas zamícháme.
Ještě horké se plní do sklenic, zavíčkuje se a otočí víčkem vzhůru.
Před uzavčením musí být sklenice v místě, kde se dává víčko naprosto čistá.
Víčka doporučuji vyvařit nebo sterilizovat.
Víčko i sklenice musí být před uzavřením suché!
Použití - do 300ml hrníčku se dají 2-3 pol. lžíce ovoce a zaleje se to horkou vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lionka
(upraveno)
25. 8. 2018, 18:17
Dobrý den,prosím do toho slivovicového pečeného čaje (kombinace jablka, hrušky, švestky, slivovice) dáváte také stejné koření jako do celoovocného-čili mletá skořice, badyán, hřebíček? a kolik té slivovice?
Sofie321
(upraveno)
16. 11. 2017, 17:44
Recept na výborný pečený čaj http://receptyprokazdeho.cz/peceny-caj/
fteřinka
(upraveno)
23. 3. 2014, 10:23
Dobrý den, dělala jsem váš čaj a po cca 3 týdnech mi chytl plíseň. Nevíte náhodou kde se stala chyba nebo jak skladovat? JInak je výborný. Otevřený mám v lednici a je ok. A mít všechno v lednici....tak mi tam nic skoro nevleze. Děkuji za rady Renata
Zrušený účet
(upraveno)
19. 9. 2017, 20:27
@fteřinka
já doporučuji normálně zavařit. I marmeládu zavařuji, nechám přejít varem 5-10 minut a pak pomaloučku ochlatuji studenou vodou. Je to taková zistota, nikdy se mně nic nezkazilo.
bublinka
(upraveno)
10. 4. 2014, 8:41
@fteřinka
Mám čaje od prosince ve sklepě a jsou všechny ok. Jak čaj naleju do sklenice, tak ji hadříkem cleou otřu, aby tam ,jak se dává víčko nebyla nikde ani trochu špinavá. Víčka mám vyvařená a suchá, nesmí být ani víčko, ani sklenice mokré, ani špinavé. Uzavřenou sklenici postavím dnem nahoru dokud nevystydne
Betinkaa
(upraveno)
23. 3. 2014, 10:24
@fteřinka
Taky mi chytil plíseň mám ho spoustu a všechnem je pryč
bublinka
(upraveno)
19. 9. 2017, 20:01
@Betinkaa
Tak to mě opravdu mrzí, já mám v pořádku i loňský čaj
laskonka333
(upraveno)
17. 1. 2014, 20:39
Baika
(upraveno)
2. 1. 2014, 13:56
Moc hezky zabaleno a popsáno
bublinka
(upraveno)
4. 1. 2014, 13:32
@Baika
Děkuji, dávali jsme to jako dárky rodině a kamarádům
jazina
(upraveno)
1. 1. 2014, 10:40
Pečený čaj je vynikající hlavně teď v zimě. Já jsem dělala z jablek a aronie a je také super.