(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)
Potřebné ingredience
Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín
Postup přípravy
kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého hrnce. Podlijeme jen málo, stačí cca 1-2 dl vody nebo bílého vína. zapneme na high přes noc. Já pomalila 10 hodin, určitě by stačilo i méně,ale i 12 hod by nevadilo. Na kachničce se dokonce udělala i krustička.
V pomaláči jsem pekla i krkovici - v kuse, 1kg flákotu, jen jsem nařezala jakoby plátky,ale nedořezala, ty jsem posypala kořením, případně potřete libovolnou marinádou, aby se chuť dostala i dovnitř velkého kusu, trochu jsem opekla,aby se š´táva zatáhla dovnitř a dala do hrnce opět přes noc. chuť byla famózní, šťavnaté masíčko se jen rozpadalo, jinak už péct nebudu. Opět byla nahoře i krásná krustička.
V pomaláči jsem pekla i krkovici - v kuse, 1kg flákotu, jen jsem nařezala jakoby plátky,ale nedořezala, ty jsem posypala kořením, případně potřete libovolnou marinádou, aby se chuť dostala i dovnitř velkého kusu, trochu jsem opekla,aby se š´táva zatáhla dovnitř a dala do hrnce opět přes noc. chuť byla famózní, šťavnaté masíčko se jen rozpadalo, jinak už péct nebudu. Opět byla nahoře i krásná krustička.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
28. 12. 2013, 15:47


nahlásit

Boban1
(upraveno)
28. 12. 2013, 12:25
Mám pomalý hrnec už několik let, lepšího pomocníka neznám. Já teda kachnu nepodlévám vůbec, naopak, je lépe ten tuk odebírat a kachna je krásně křupavá.
nahlásit

Jonáš7
(upraveno)
28. 12. 2013, 12:23
souhlasím hrnec je super vynález!!!!!!!!!a jídla z něj prostě lahoda!!!!!!!!!!!!!!
nahlásit