Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuřecí nudličky s pomerančem-děkuji Andrejce

0.0
Kuřecí nudličky s pomerančem-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 kuřecí prsa 2 pomeranče 2 řapíky celeru cca 3cm čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku 2 jarní cibulky 1 feferonka nebo drcené chilli 1PL škrobu 3PL ústřicové nebo teriyaki omáčky 2PL sójové omáčky 1PL koření Meat masala ( složení: sladká paprika, chilli, římský kmín) olej

Postup přípravy

Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily a necháme alespoň 20 minut odležet.
Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor najemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme.
Ve voku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Gackulka 3. 1. 2014, 15:04
Supér polívka asi ji uvařím na víkend. ,-) :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie