(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Staročeské škvarkové pracny - ihned měkoučké
Potřebné ingredience
2 žloutky, 1 vrchovatá lžička pomletého koření : nové koření,skořice,hřebíek - já dám od každého lžičku a umelu v mlýnku na kávu, 120 g cukr krupice, 250 g hladké mouky, 250 g jemně mletých škvarků, cukr moučku na obalení. Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír. Já osobně peču na 220 cca 5 minut - chce to vyzkoušet podle trouby, lepší jsou,když jsou upečené víc.
Postup přípravy
Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír, v obou případech hodně "uňahňáme"
Já osobně peču na 220 cca 5 minut - chce to vyzkoušet podle trouby, lepší jsou,když jsou upečené víc. Po vychladnutí obalíme v cukru.
Lepší je vyklepnout když schladnou, jinak se hodně drobí. Také se drobí, když jsou málo upečené.
Já osobně peču na 220 cca 5 minut - chce to vyzkoušet podle trouby, lepší jsou,když jsou upečené víc. Po vychladnutí obalíme v cukru.
Lepší je vyklepnout když schladnou, jinak se hodně drobí. Také se drobí, když jsou málo upečené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé