(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
PERNÍČKY - vhodné i pro alergiky na BKM
Potřebné ingredience
530g hladké mouky *** 200g moučkového cukru *** 3 vejce *** 80g oleje *** 2PL kakaa *** 2PL perníkového koření *** 1 prášek do pečiva *** 180g vlažného medu *** 2 lžičky citronové šťávy *** 1 vejce na potření *** Bílková poleva: 1 bílek *** 150g moučkového cukru *** 1PL citronové šťávy
Postup přípravy
Perníčky můžete péct i těsně před Vánocemi. Pokud nepřesušíte v troubě, jsou hned měkké. A pokud přesušíte, stačí ze spodu potřít černým čajem. Krásně zvlhnou :O)
Smícháme med, vejce, olej a citronovou šťávu, pak postupně přidáme zbytek a řádně zpracujeme. Podle potřeby přidáme mouku nebo med. Necháme uležet do druhého dne.
Těsto znovu prohněteme, vyválíme na 5mm silný plát. Vykrajujeme tvary, pečeme na 200°C cca 5-7 minut. Určitě ne déle, jinak budou perníčky tvrdé. Po upečení hned potíráme rozšlehaným vejcem.
Na bílkovou polevu cukr řádně prosát, vše smíchat a šlehat 10 min.
Původní recept je od paní Markéty (ID 468335), mám taky v albu, jen jsem potřebovala upravit pro dceru alergika.
Smícháme med, vejce, olej a citronovou šťávu, pak postupně přidáme zbytek a řádně zpracujeme. Podle potřeby přidáme mouku nebo med. Necháme uležet do druhého dne.
Těsto znovu prohněteme, vyválíme na 5mm silný plát. Vykrajujeme tvary, pečeme na 200°C cca 5-7 minut. Určitě ne déle, jinak budou perníčky tvrdé. Po upečení hned potíráme rozšlehaným vejcem.
Na bílkovou polevu cukr řádně prosát, vše smíchat a šlehat 10 min.
Původní recept je od paní Markéty (ID 468335), mám taky v albu, jen jsem potřebovala upravit pro dceru alergika.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evulina1
(upraveno)
16. 10. 2014, 16:25
Dobrý den, mohla bych se zeptat proč se potírají prníčky černým čajem a jak má bít čaj připravený. Děkuji moc za odpověď Eva evulina1@seznam.cz