(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
JEHNĚČÍ KÝTA NA BYLINKÁCH
Potřebné ingredience
600g jehněčí kýty,
koriandr,sůl,1 lžíce másla,
2 stroužky česneku,
1 lžička pažitky,
1 svazek mladé cubile,
1 lžička nasekané kopřivy
2 lžíce oleje
petrželová nať
Postup přípravy
Česnek,kopřivy a pažitku jemně nasekáme,přidáme mletý koriandr,sůl a olej.Jehněčí kýtu omyjeme,osušíme,potřeme uvedenou směsí, vložíme do pekáče a necháme nejméně 1 hodinu odležet.
Mezitím najemno nakrájíme mladou cibulku i s natí.
Do předem vyhřáté trouby(250°C) vložíme maso,cibulku,podlijeme,přidáme máslo a zmírníme teplotu na polovinu.Za častého podlévání výpekem a vodou pečeme asi 90 minut.
Mezitím najemno nakrájíme mladou cibulku i s natí.
Do předem vyhřáté trouby(250°C) vložíme maso,cibulku,podlijeme,přidáme máslo a zmírníme teplotu na polovinu.Za častého podlévání výpekem a vodou pečeme asi 90 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé