(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Chcete aby Vám změkly perníčky?
Potřebné ingredience
Hrnec, pařáček na knedle, rum
Postup přípravy
Mám vyzkoušené a funguje to. Dokonce jsou pak perníčky krásně voňavé :-)
Do hrnce nalijeme na dno rum, dáme pařáček na knedle (to v čem se ohřívají knedle) naplníme perníčky
a necháme tak den nebo 2 zavřené pod pokličkou. Perníky krásně změknou. Nechala jsem jednou asi 4 dny a byly z toho pořádně rumové kousky, ale zase to z nich vyvětralo.
Do hrnce nalijeme na dno rum, dáme pařáček na knedle (to v čem se ohřívají knedle) naplníme perníčky
a necháme tak den nebo 2 zavřené pod pokličkou. Perníky krásně změknou. Nechala jsem jednou asi 4 dny a byly z toho pořádně rumové kousky, ale zase to z nich vyvětralo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DUDU-D7
(upraveno)
13. 12. 2014, 15:15
Když těch perníčků je cca 200 , tak pařáček nestačí . Mám vyzkoušenou velkou papírovou krabici , vyloženou igelitem , do toho perníčky a ze 2 jablíčka , zavřít a babiččin sklep to jistí .
Bromovka
(upraveno)
16. 12. 2013, 22:33
Hm, já mám taky svůlj návod na měknutí mých neustále tvrdých (i po 6 letech praxe - hi hi) perníčků, ale tahle rumová varianta by možná přiměla i manžela, aby je občas posnídal, protože je neuvěřitelně zmlsanej a neplněné cukroví do úst ani nevloží můj systém pro abstinenty - jen s vodou http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=6973&user=60137
danka74
(upraveno)
16. 12. 2013, 22:04
dakujem za radu