(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 130 g polohrubé mouky, 2 PL oleje Krém: 400 g mixovaných jahod, 120 g cukru moučka, 250 g tvarohu ve vaničce (20%), 400 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání, čokoláda
Postup přípravy
Korpus:
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm (ne pečící papír kvůli pozdější náplni) a upečeme na 180°C asi 12 minut.
Krém:
Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a jahody smícháme a krátce prošleháme. Připravíme želatinu dle návodu na sáčku a vlijeme do krému. Krém nalijeme na vychladlý piškot a necháme v ledničce 3 - 4 hodiny ztuhnout. Vyšleháme Ramu cremefine, ozdobíme moučník šlehačkou a necháme jej proležet do druhého dne. Pokrájíme a posypeme čokoládou. (Hoblinky uděláme škrabkou na brambory.)
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm (ne pečící papír kvůli pozdější náplni) a upečeme na 180°C asi 12 minut.
Krém:
Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a jahody smícháme a krátce prošleháme. Připravíme želatinu dle návodu na sáčku a vlijeme do krému. Krém nalijeme na vychladlý piškot a necháme v ledničce 3 - 4 hodiny ztuhnout. Vyšleháme Ramu cremefine, ozdobíme moučník šlehačkou a necháme jej proležet do druhého dne. Pokrájíme a posypeme čokoládou. (Hoblinky uděláme škrabkou na brambory.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kellystova
(upraveno)
9. 12. 2013, 6:35
Proč kopírujete cizí recepty i s fotkami z MMB , chlubit se cizím peřím, to se vážně nedělá
jenny
(upraveno)
8. 12. 2013, 22:47
..jako obšlehnout to od někoho přímo z MMB i s fotkou.... to je umění
karca90
(upraveno)
8. 12. 2013, 22:50
@jenny
Paní je sběratelka komentářů a tleskánků
spero
(upraveno)
8. 12. 2013, 18:37
A toto taky a fofrem. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=144099
Lovečanda
(upraveno)
8. 12. 2013, 20:55
@spero
A koukala jsem Vám do receptů, a 90% ne li víc je zkopírováno z různých stránek o vaření. Takže si ty komentáře, prosím, nechte příště pro sebe... Nebo snad chcete tvrdit, že se většina Vašich receptů prezentuje na těch jistých stránkách a v ČR i SR??
spero
(upraveno)
9. 12. 2013, 7:39
@Lovečanda
Vážená paní, podívejte se laskavě na datumy zveřejněných receptů a pak Vám bude jasné, že jsem nezkopírovala ani jediný recept a všecko je to zkopírováno ode mě. Do Napečeno zkopírovali asi 10 mých receptů, viděla jsem to, ale tolerovala, protože tam píší, že jsou recepty zkopírované z internetu a že pokud to nějakému autorovi vadí, tak to s těžkým srdcem smažou. Máte smůlu. Já si za svými recepty stojím a pokud je někdo kopíruje jinam, tak to neřeším. Pokud je ale s drzostí sobě vlastní zkopíruje sem na MMB, tak mě to dovede pěkně nadzvednout.
TOPOLINO&CA
(upraveno)
9. 12. 2013, 9:05
@spero
Ivanko, už jen způsob Vašeho focení mluví sám za sebe, že to jsou Vaše fotky. Stejný styl, hezky upravené.... právě projíždím nové recepty a našla jsem tento a hned mě to trklo do oka, protože jsem ho sama podle Vás pekla a vložila jsem si ho také do svého alba... jen né takhle sprostě, ale nafotila jsem si ho sama.... Myslím, že si každý soudný člověk udělá obrázek sám....
NikaV
(upraveno)
9. 12. 2013, 7:08
@Lovečanda
Že byste na to konečně kápla? Vy jste fakt marná, marná, marná.....
Lovečanda
(upraveno)
8. 12. 2013, 20:45
@spero
Koukám, že si ráda přivlastňujete recepty tento je taky z napečeno.cz