Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Mrkvová polévka !!!!

0.0
Mrkvová polévka !!!!

Potřebné ingredience

4 ks mrkve 4 ks brambor plátek másla 1 kostka zeleninového bujónu 1 kelímek sladké smetany na vaření (nebo je prý možné použít zakysanou smetanu) koření – sůl, pepř, (majoránka, zázvor)

Postup přípravy

Připravíme si větší hrnec a rozehřejeme v něm máslo. Poté přidáme nastrouhané větší mrkve a chvíli restujeme. Asi tak 10 minut na mírném ohni.
Pak mrkev zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujon, na kostky nakrájené brambory a přikryjeme pokličkou. Mrkvovou polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Po změknutí brambor polévku osolíme, trošku opepříme. (je možné přidat ještě trochu majoránky a nastrouhaného zázvoru, ale nemusíte.) Zahustíme jíškou. Když je uvařeno, vypneme a vlijeme smetanu.

(toto je originální recept - já jsem si jej trochu pozměnila, jelikož nemám ráda smetanu a nerada přidávám do jídel mouku - mám tři děti, tudíž se snažím vařit co nejvíc zdravě) - místo smetany dávám sojové sušené mléko Zajíc (zelený obal) a mouku vynechávám - brambory polévku zahustí dostatečně. Přidám ještě 2 stroužky česneku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

estepanova 25. 5. 2014, 9:19
Tak u nás taky dobrý, místo bujonu jsem dala solčanku, dala jsem stroužek česneku na závěr a smetanu 12 %. Zázvor jsem nenašla, tak bez. Ani chlapi nebrblali. ,-) A bez jíšky, bylo to dostatečně husté s bramborem. Díky.
Kumi 24. 5. 2014, 13:42
Děti chtěly k obědu mrkvovou polévku, vybrala jsem si Váš recept a musím říct, že je vynikající!!! Moc mě překvapila a od teď jí budu vařit pravidelně. Díky!
19Petra88 3. 2. 2014, 12:52
Dneska jsem uvařila a vyborné (Y) s dcerou jsme jen mlaskaly (clamp) (L)
laskonka333 9. 12. 2013, 14:28
(jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie