Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vepřové rizoto HaMing

0.0
Vepřové rizoto HaMing

Potřebné ingredience

2 sáčky rýže (bílá dlouhozrnná - červená krabice Lagris, nebo Vitana), či rýže na kterou jste zvyklí..... malá konzerva hrášku Bonduelle, malé steril.řezy červené kapie, (či steril.zelenina dle vašeho výběru), 1 cibule (není však potřeba), konzerva Hamé HaMing vepřové maso ve vlastní šťávě 397g (pozor, z jiných konzerv to není tak dobré!) pepř, sůl, Maggi, červená mletá paprika sladká

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce vyklopíme konzervu masa HaMing (bez oleje, již je ve šťávě), přidáme nakrájenou cibulku (není potřeba), "rozhňahňáme" vařečkou maso na kousky, mírně osolíme (1-2 špetky), trochu více opepříme (2 špetky), posypeme mletou paprikou (káv.lžička) a za občasného míchání děláme cca 10- 15 minut (než se uvaří rýže).

Okapanou rýži postupně! vmícháme do směsi masa, pridáme steril. zeleninu dle "chutě", promícháme a dochutíme Maggim, event. ještě přidáme pepř a papriku.

Posypeme sýrem :-)

Je to rychlé, dobré, "konzervy vydrží dlouho a rýži většinou doma každý má :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Babywear (upraveno) 10. 12. 2013, 0:40
Vážně bych chtěla vidět udělané maso z mrazáku za dobu uvaření rýže..... :-), škoda, že nejsem Hermiona
Zrušený účet 7. 12. 2013, 20:37
Taky tak 2x do roka, když opravdu chvátám a nevím co, udělám rizeto z masa z konzervy. Ale spíš použiji hovězí, není tak mastné. A nevidím na tom nic špatného, hrášek do toho, mrkvičku a k tomu okurkový salát. K obědu to vidím jako lepší řešení než párek s rohlíkem ,-) Ale asi nejsem ta nej mamička, co každý den vyváří pro svou rodinku jen to nej ... (zip)
kolaloka 12. 2. 2014, 0:41
@ (Y) (Y) (Y) (Y)
haskova 5. 12. 2013, 19:18
Babica by vam to zcela jiste pochvalil (Y) ovsem staci si precist slozeni te skvělé konzervy a je po chuti. Mně osobne zahřátá i odporne smrdi. Ale když nekomu šmakuje tak přeji dobré pochutnání
Pami 5. 12. 2013, 20:17
@haskova To je zase hon na čarodějnice. :-(
Boban1 5. 12. 2013, 6:16
Není nad to si udělat domácí vepřovku - http://www.brydova.cz/recepty/rychle-vecere/766-rillettes
DanušaP 5. 12. 2013, 9:24
@Boban1 jenže to je pomazánka
Boban1 5. 12. 2013, 10:32
@DanušaP (H) Dá se s tím "pohrát". Třeba...nebudu to dělat tak dlouho, aby z toho byla pomazánka. Dříve jsme si vepř. konzervu mazali na chleba a maminka z ní pod stanem také dělala rizoto.
DanušaP 5. 12. 2013, 13:20
@Boban1 jinak já z prorostlého bůčku, hezky vypečeného a máznout na chleba i s tím sádlem, na to cibuli, to tedy můžu
simda 4. 12. 2013, 14:25
Další inspirace pro Romana Vaňka a jeho Peklo na talíři :-) To jako někdo jí??? Případně předkládá dětem???n *-)
danima3 4. 12. 2013, 23:22
@simda né, tím se omítá barák
nekup to 7. 12. 2013, 19:56
@danima3 :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Pami 5. 12. 2013, 18:15
@danima3 ,-)
zdenakucerova 4. 12. 2013, 14:20
Vepřovou konzervu na měkký chleba...s cibulkou (zajic)...jednou za čas božská mana ,-)
katerina-kaca 4. 12. 2013, 14:13
z konzerv zásadně nevařím , ale na férovku přiznávám , že taková ta čínská konzerva s kouskem chleba a kyselou okurkou , mi párkrát do roka na chalupě fakt chutná ,-)
danima3 4. 12. 2013, 23:24
@katerina-kaca jj, na mě ta konzerva je prostě moc tučná, takže já ji taky nekupuju, ale pod tím stanem jsme přilítli, sežrali, a zas letěli do vody ,-)
taba 4. 12. 2013, 13:49
Já si prostě nemůžu pomoci, ale veškeré tahle masové konzervy mi přijdou jako žrádlo pro psy, fakt...nepozřela bych to.... 8-|
maruška 4. 12. 2013, 13:55
@taba jednou za rok, když jedeme na chalupu, tak kupuju u našeho řezníka hovězí ve vlastní šťávě a to je fakt luxusní. Jinak nic, žádné konzervy +o(
Maxinka 4. 12. 2013, 12:23
No... to je dobrůtka (zip)
DanušaP 5. 12. 2013, 13:23
@Maxinka lepší než ty vaše pikantní těstoviny s harisou (H)
taba 5. 12. 2013, 15:43
@DanušaP ..tak to bych teda neřekla....
Maxinka 5. 12. 2013, 13:35
@DanušaP a co je v nich špatného (H)
zdenakucerova 5. 12. 2013, 14:36
@Maxinka všechno.... +o( nemáš tam hlavně maggi a podravku nebo bujón ,-)
Maxinka 5. 12. 2013, 14:45
@zdenakucerova no, to je pravda... +o(
Babywear 4. 12. 2013, 12:36
@Maxinka Věřte, nevěřte :-), ale je! Lepší rizoto jsem nikdy nejedla a nikdo nevěří, že je z konzervy od Hamé. Navíc, je rychlé, "vždy po ruce" a můžete si ho udělat kdekoli. Jen bohužel, tato "konzerva" je i proto dosti drahá :-( Nevystavovala bych recept "hegeš"! +o(
danima3 4. 12. 2013, 12:44
@Babywear tenhle recept dělávala jako jedno z jídel moje maminka pod stanem, rozpustila na plameni ( samo bombový vařič) tu konzervu, k tomu dala prohřát konzervu hrášku a do toho uvařenou rýži + sůl + pepř, na to sýr, k tomu salátek, tohle jídlo teda nepatřilo k mým oblíbeným, ale ,-) jednou za rok se nic nestalo, mojím dětem ho udělala tuhle na chalupě a ony ho ted pořád chtějí, už jsem ho musela dělat i doma
DanušaP 5. 12. 2013, 9:23
@danima3 taky jsme to dělávali...a když měl jet syn asi v 17-ti na týden se školou do Itálie, kde to měli bez jídla, tak tam vařil tohle rizoto a jeho spolužáci se oblizovali až za ušima a funkce vrchního kuchaře mu už zůstala
Babywear 4. 12. 2013, 13:09
@danima3 Máte pravdu, dělali ho již naše maminky, otázka, z jakých konzerv :-), byť tenkrát byly všechny "jedlé". Tato musí být červeno-bílá! a vysloveně s nápisem HaMing, ostatní bych nepolkla ani já +o(. Libové maso bez chrupek a dalších věciček málokdy v konzervách naleznete, což je pravda! Ale pokud někdo jí kupované uzeniny, jinde, než např.v Globusu,myslím, že nad tímto se nemusí "ofrňovat". Nikomu jeho názor neberu, otázka, zda umí i něco jiného, než "slepici na paprice" :-)
DanušaP 5. 12. 2013, 9:27
@Babywear přesně tak, tady se ofrňujou a pak koupí děcku párek v rohlíku ,-)
danima3 (upraveno) 5. 12. 2013, 0:45
@Babywear za války se jedly konzervy hodně a je divné, že tahle generace byla proti nám daleko zdravější, bylo to hlavně proto, že prase atd. se nekrmilo granulema s hormony a antibiotiky, brambory byly brambory, nebyly dovezené z Maroka, ale pěkně naše, české, max. slovenské nebo polské, podle mě masová konzerva není to, co naši generaci zabíjí, ale jsou to hormony, antibiotika a ty s.čky, které jíme, ne konzervace masa v konzervě
maruška 4. 12. 2013, 12:42
@Babywear ,-) hegeš....pro mně je hegeš každá konzerva, at stojí co stojí....než se uvaří rýže,tak je hotové i normální maso (F) ale každý ať si vaří co chce
DanušaP 5. 12. 2013, 9:26
@maruška pokud jíte k rýži pouze bifteky, nebo kuřecí prsa, tak to jo
maruška 5. 12. 2013, 11:57
@DanušaP no pokud dělám rizoto, tak z masa....
Ajlili 4. 12. 2013, 12:18
Přesně kvůli takovým receptům kolují po internetu videa a komentáře...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie