(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Pstruh na másle
Potřebné ingredience
1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej
Postup přípravy
Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél páteře,nebojíme se přeříznout drobné kostičky.Ryby osolíme,pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Pstruhy zprudka opečeme na pánvi na oleji.Dno pekáče polijeme rozpuštěným máslem,ryby přendáme do pekáče kůží nahoru a asi 20 minut necháme "dojít" v troubě na 200°C.Podáváme s bramborem nebo hranolky.U nás je máme nejraději s chlebem,aby se ta dobrá šťávička ,co se vypeče,dala všechna vytřít chlebem.Jídlo je to vynikající,jenom pozor na kostičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

MarinkaCu
(upraveno)
6. 7. 2009, 10:51
Včera jsem dělala na obídek a je to opravdu velká mňamka a přitom rychlé, jednoduché a levné
Jenom jsem do pekáčku přidala kmín, my ho máme k rybě rádi..Díky za receptík






nahlásit