(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Bratislavské rohlíčky

Potřebné ingredience
Na cca 24 kousků: Těsto: 160g hladké mouky, 70g hrubé mouky, 30g cukru, 120g tuku (máslo nebo Hera) 1 žloutek, asi 3 lžíce mléka, 10g droždí, špetka soli Náplň: 100g mletých vlašských ořechů, 70g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 110 g piškotů, 2 dl mléka Dále: hladká mouka na vyválení, 1 žloutek+2 lžíce mléka na potření
Postup přípravy
Z mouky, vykynutého kvásku (teplé mléko, droždí, špetka cukru) cukru, žloutku, rozpuštěného tuku a soli vypracujeme těsto (ideálně v DP) a necháme vykynout. Nespěchat, chce to aspoň hodinu. Mezitím připravíme náplň-mléko svařit, vsypat ořechy, minutku povařit (míchat) pak přidat pomleté piškoty, cukr a vanilkový cukr. Z těsta děláme malé kouličky (já jsem jich z toho množství měla 24) kuličky rozválíme na elipsu, poklademe náplň, zavineme do tvaru rohlíčku, pokládáme na plech s peč. papírem spojem dolů, potřeme žloutkem s mlékem a necháme ještě kynout cca půl hodiny. Náplně je dost, můžeme dávat hodně-co se vejde. Pak už jen upéct, pocukrovat a jíst :-) dělávám i s jablečnou náplní, ale originál Bratislavské jsou s ořechovou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
12. 4. 2017, 23:01



nahlásit

mircaveres
(upraveno)
2. 4. 2014, 12:36
Dobrý den, paní Táňo, včera večer jsem upekla rohlíčky podle vašeho receptu a jsou naprosto úžasné
. Určitě je zase upeču, zmizely totiž závratnou rychlostí. Díky moc za recept,
Mirka


nahlásit

peggybundova
(upraveno)
2. 4. 2014, 18:56
@mircaveres
No výborně, jsem ráda, že se Vám povedly
já už nemám ořechy, tak musím počkat


nahlásit
annak3
(upraveno)
24. 11. 2013, 21:52
Ráda bych se zeptala, jak rohlíčky skladujete /do dalšího dne/, aby neztvrdli? Díky A.
nahlásit

peggybundova
(upraveno)
25. 11. 2013, 14:47
@annak3
U nás se moc neskladuje
ale určitě nejlépe v zavřené plastové dóze


nahlásit

jeremy
(upraveno)
24. 11. 2013, 0:25





nahlásit