Zemlovka s dýní
Potřebné ingredience
rohlíky,nebo bageta,dýně jakékoliv množství,může být nakombinováno s jablky,hruškami co máte zrovna doma,páskový cukr,vanilkový cukr,vejce,máslo,rozinky,citr.štáva,skořice,mléko,skořice,oříšky,mohou být i koiusky čokolády,,tuk na vymazání, pekáčku nebo zapékací misky,moučk.cukr na posypání
Postup přípravy
Dýni nebo jablka oloupeme,zbavíme jader,pokrájíme na kousky a v osolené vodě rozvaříme do měkka.Vodu co zbyla slijeme,hmota by měla být kašovitá ,do vychladlé přidám e žlotek,a osladíme podle chuti dáme i vanilkový cikr,citron.štávu,skořici,.Rohlíky si nakrájíme na plátky a máčíme do vlažného přislazeného mléka a rovnáme první vrstvu do vymazaného pekáčku.Vrstvu pokapeme rozehřátým máslem a poklademe dýnovou kaší,a tu ještě posypeme rozinkama a bud oříškama na kousky nebo kouslky čokolády,ale to pak tolik nesladíme.Dáváme pak dle množství rohlky a kaši,nahoro rohlíky a dáme do vyhřáté trouby a po chvíli zalijeme zbylým mlékem s rozmíchaným vajíčkem i zbylým bílkem a upečeme do zlatova,nakonec pocukrujeme a jíme jak teplé tak i studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé