(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Brambůrky ze slupek od brambor
Potřebné ingredience
Brambory jakéhokoliv množství co budeme vařit třeba k obědu oloupeme a nemusíme úplně na slabo prostě jak jste zvyklý,.Olej či sádlo na smažení ,sůl,a možno koření dle chuti ale nemusí být.
Postup přípravy
.Vybereme slupky bez klíčků a dáme odmočit do vody a po chvíli dobře omyjeme a přendáme okapat na plech či tác který vyložíme papírovou utěrkou kterou i ze zhora přiložíme na slupky a tím je vysušíme.Rozpálíme si olej či sádlo na pánvičce až škvíří a přidáme vysušené slupky a obracíme do doby než se zbarví do podoby brambůrek,nakonec bud jen osolíme nebo přidáme koření dle chuti a promícháme. Opět vyndáme na plech s papírovou utěrkou aby omastek okapal a bud jíme hned nebo chvíli necháme vychladnout a jakoby ztuhnout.Je to velice dobré obzvlášt můj syn se na ně vrhne že na mě nikdy nezbyde.A navc si pochutnáme na zbytcích které se většinou vyhodí nebo dostanou jako u nás zvářata.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petule123456
(upraveno)
25. 6. 2014, 16:52
To tady vypadá teda ,mě to přišlo jako dobrý a spotřebný nápad ale koukám že to tady všichni vypískali a co vy všichni co se vám to nelíbí ani jeden z vás určitě nejedl nikdy americký brambory ? mi si dokonce varíme a pečeme nove brambory se šlupkou Takže komu se to nelíbí at to nedělá a je to nevím co je na tom špatného každej den tady v čechách stejně jíte samé sračky a chemie takže o tom ani potom nebudem diskutovat
Lukynecka
(upraveno)
14. 5. 2014, 10:13
Mě to připadá jako velmi zajímaví nápad a určitě vyzkouším!!! Lupínky,plněné brambory a americké jsou také se šlupkou a nikdo po nich neumřel .To jsou názory !!!!
Alla
(upraveno)
22. 11. 2013, 23:31
To mě připomnělo smažené kůžičky .Jo já jsem pro slupky slípkám
emcula
(upraveno)
22. 11. 2013, 20:19
Tady se vy fajnovky šlíbíte nad umytýma slupkama! Na tržištích dělají bramburky nejen z neoloupaných brambor ale taky nemytých a ještě je smaží v přepálrném tuku.(stála jsem vedle nich celý den ) a žasla jsem . a ruku na srdce kolik z vás co tu křičíte jste si tyto ZARUČENĚ ZDRAVÉ A UMYTÉ BRAMBURKY ZA NEMALÝ PENÍZ KOOPILY - tak tyto z tržiště bych si já nikdy nekoupila zato bramborý doma zásadně umyju udělám v páře i se slupkou a jinak to už nikdy dělat nebudu.
kopretin.a
(upraveno)
22. 11. 2013, 20:42
@emcula
teda, takový rozohnění nad šlupkama... "šlíbíme se nad přepálrném tuku bramburky co jsme si koopily ty bramborý"
Brůs
(upraveno)
22. 11. 2013, 20:13
tak šlupky fakt žrát nebudu
DanušaP
(upraveno)
14. 5. 2014, 12:01
@Brůs
takový kuře v mléce, to je jiná mňamka, že
Mikrah
(upraveno)
22. 11. 2013, 19:30
když to někomu chutná
Anna80
(upraveno)
22. 11. 2013, 18:19
ve slupce a pod slupkou je nejvic vitamin,to asi nikdo nevi,nejhorši je jak se nožem okrajuji brambory.
alimraj1
(upraveno)
22. 11. 2013, 19:25
@Anna80
naopak v zimě je pod slupkou nejvíc jedovatého solaninu
evicela
(upraveno)
22. 11. 2013, 18:25
@Anna80
máte pravdu, ale to platí obecně pro domácí fakt čistý , zdravý produkt, ať u ovoce nebo zeleniny, ale kupované, víte co to všechno vidí a nasaje než to dostanete vy na stůl? Námět na horor
Dan.ka
(upraveno)
22. 11. 2013, 18:17
To vložte někam do Zemědělských novin.Slupky z brambor se dávají slípkám
evicela
(upraveno)
22. 11. 2013, 18:05
tak snad jestli jsou vaše domácí bez chemie, tak snad, i když nevidím důvod proč se krmit slupkama, ale pokud jsou kupované, čili ošetřené a nacucané bůhvíčím, tak potěš pánbůh, to by byla s prominutím prasečina
hantonie
(upraveno)
22. 11. 2013, 17:46
noooo, pokud to myslíte vážně, tak nevidím důvod, proč bych musela jíst šlupky od brambor , tak špatně na tom ještě nejsem
lenavackova
(upraveno)
22. 11. 2013, 17:12
To jako fakt?