(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Perníky
Potřebné ingredience
hladká mouka, Hera, vejce, práškový cukr, med, soda, prášek do perníku, kakao, citr. kůra
Postup přípravy
Pečeme rovnou ze dvou dávek:
800 g hladké mouky,
150 g rozpuštěné Hery,
4 vejce,
280 g práškového cukru,
4 lžíce rozpuštěného medu,
2 lžíce sody,
prášek do perníku (cca 1-2 lžičky),
kakao a citronová kůra (nemusí být, ale jsou chutnější :)
Ideální je nechat vypracované těsto uležet v lednici do druhého dne.
Tentokrát jsme nechaly s Aničkou pouze do odpoledne a taky jsou delikátní :)
Pečeme na papíru na 180°C cca 5-6 minut, po vytažení okamžitě potřít
rozšlehaným vajíčkem s trochou vody - budou krááásně lesklé :)
A doporučení - nechejte je schládnout vždy položené jen v jedné vrstvě
(ne přes sebe), jinak se vám zkroutí.
Poleva: na 1 bílek - 150 g moučkového cukru (2x přesátý přes cedník)
a citronová šťáva
800 g hladké mouky,
150 g rozpuštěné Hery,
4 vejce,
280 g práškového cukru,
4 lžíce rozpuštěného medu,
2 lžíce sody,
prášek do perníku (cca 1-2 lžičky),
kakao a citronová kůra (nemusí být, ale jsou chutnější :)
Ideální je nechat vypracované těsto uležet v lednici do druhého dne.
Tentokrát jsme nechaly s Aničkou pouze do odpoledne a taky jsou delikátní :)
Pečeme na papíru na 180°C cca 5-6 minut, po vytažení okamžitě potřít
rozšlehaným vajíčkem s trochou vody - budou krááásně lesklé :)
A doporučení - nechejte je schládnout vždy položené jen v jedné vrstvě
(ne přes sebe), jinak se vám zkroutí.
Poleva: na 1 bílek - 150 g moučkového cukru (2x přesátý přes cedník)
a citronová šťáva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé