(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
DÝŇOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 dýně Hokaido nebo 1kg dýně klasické, 1-1,5l zeleninového vývaru (nebo bujón), 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, olivový olej nebo máslo, zakysaná smetana, sůl na dochucení, opečený chleba(nemusí být)
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmažíme na tuku. Přidáme dýni a osmahneme ji zhruba 10 minut za občasného míchání až se rozvoní.
Poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem (1 kostička na 0,5l) a dusíme dýni doměkka. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixerem, polévka by měla být hustá tak akorát. Dosolíme a dochutíme lžící až dvěma zakysané smetany (dle chuti).
Pokud se vám zdá polévka příliš řídká, můžete ještě před rozmícháním zakysané smetany zavařit jíškou. Polévku odstavíme a podáváme třeba s opečeným chlebem.
Poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem (1 kostička na 0,5l) a dusíme dýni doměkka. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixerem, polévka by měla být hustá tak akorát. Dosolíme a dochutíme lžící až dvěma zakysané smetany (dle chuti).
Pokud se vám zdá polévka příliš řídká, můžete ještě před rozmícháním zakysané smetany zavařit jíškou. Polévku odstavíme a podáváme třeba s opečeným chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé