Medovník dle ruského receptu
Potřebné ingredience
100 g másla, 2 lžíce medu, 250 g cukru, 1 lžička octa, 1 lžíce sody, 2 vejce, 700 g mouky (350 g hladké + 350 g polohrubé)
Krém: 200 g másla, 1 konzerva Salka, vlašské ořechy, 2 cl koňaku
Postup přípravy
Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme; pak přidáme sodu s octem a znovu vymícháme. Směs dáme na oheň a za stálého míchání přidáme 2 vejce a mícháme až se na povrchu objeví pěna a směs se přemění na hnědou barvu - ihned odstavíme.
Po částečném vychladnutí přidáme mouku.
Těsto přikryjeme a necháme v teple cca hodinu odstát. Po hodině vytvoříme 7-8 kuliček - každou vyválíme na tenkou placku a po jedné je upečeme.
Salko vaříme 1,5-2 hodiny zcela ponořené v hrnci s vodou a necháme vychladnout.
Pak ho vyklopíme a v mixéru smícháme s máslem. Po spojení přidáme mleté ořechy a koňak podle chuti.
Placky promazáváme krémem a klademe na sebe. Jednu placku si rozdrobíme a nasypeme na vrchní, která je potřená krémem.
Chce nechat aspoň den rozležet, uchovává se v chladu, ale nejlepší je když je před servírováním chvíli v teple, pak se krásně rozvinou chutě.
Jakmile ho budu dělat, dodám i fotky.
Po částečném vychladnutí přidáme mouku.
Těsto přikryjeme a necháme v teple cca hodinu odstát. Po hodině vytvoříme 7-8 kuliček - každou vyválíme na tenkou placku a po jedné je upečeme.
Salko vaříme 1,5-2 hodiny zcela ponořené v hrnci s vodou a necháme vychladnout.
Pak ho vyklopíme a v mixéru smícháme s máslem. Po spojení přidáme mleté ořechy a koňak podle chuti.
Placky promazáváme krémem a klademe na sebe. Jednu placku si rozdrobíme a nasypeme na vrchní, která je potřená krémem.
Chce nechat aspoň den rozležet, uchovává se v chladu, ale nejlepší je když je před servírováním chvíli v teple, pak se krásně rozvinou chutě.
Jakmile ho budu dělat, dodám i fotky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé