Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Frgály - valašské vdolky

0.0
Frgály - valašské vdolky

Potřebné ingredience

1 kg polphrubé mouky výběrové,15 dkg cukr krystal,10 dkg kvasnic,2 vejce,4 žloutky,3 dl oleje,1/2 l mléka,sůl. Zaděláme těsto necháme vykynout a ještě jednou přemícháme. Náplně - tvarohová,hrušková,maková.

Postup přípravy

Do tvarohu dáme cukr,vejce,vanilkový cukr,citronovou kůru,rozinky namočené v rumu ( nemusí být),rozmícháme,pokud je tvaroh hustý zředíme mlékem.aby se lépe natíral.

Do hrušek dáme cukr,vanilkový cukr,citronovou kůru,mletou skořici,mletý badyán,mletý hřebíček,rum a pokud jsou hrušky řidší přidám strouhaný perník a tím je zahustím.
Hrušky mohou být sušené a uvařené a přepasírované přes síto,ale je to pracnější.Já to dělám tak,že hrušky rozkrojím na půlky,vyčistím adám na plech s pečícím papírem a upeču v troubě,Nechám vychladit,pomelu na masovém mlýnku,dám do sklenic,přidám 1 pl rumu,zavíčkuji a dám sterilovat 20min / 85 stupňů.Tak mám hrušky připravené,jen použít.

Do mléka si dám cukr,vanilkový cukr,citronovou kůru a do vařícího přisypu mletý mák,přidám i trochu povidel.

Posýpka: 1/2 kg polohrubé mouky,30 dkg cukr krystal nebo krupice, 1 1/2 másla zlatá haná.
Pomaštění: 1 1/2 másla l, 1/4 ztuženého tuku,vanilkový cukr,1 pl cukru krupice,trochu rumu.Frgály mastím až upešené studené.

Ztohoto množství těsta mám 8 - 9 frgálů.Těsto odvažuji a na jeden frgál dávám 25 dkg těsta,okraje před pečením natírám vejcem. Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie