(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
*Perníková chaloupka*
Potřebné ingredience
190 g cukru moučka, 120 g medu tekutého, 2 vejce, 1 sáček perníkového koření, skořice ½ lžičky, 125 g tuk (hera, máslo atp.), 1 lžička sody, 500 g hladké mouky.
Postup přípravy
Cukr, med a vejce třete asi 20 minut. Přidáme tuk , perníkové koření a skořici. Sodu smícháme s hladkou moukou. Vypracujeme důkladně vláčné lesklé těsto, které necháme den odpočinout. Vykrajujeme tvary a pečeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě-v každém případě začínám v mírnější troubě 150-160 stupňů (horký vzduch), po asi 10 minutách přidám na 180 stupňů.
Rada: vůbec nejde říci kolik stupňů či minut je přesně, pokud někde budete číst přesně uvedené stupně či čas, je to špatně – prostě u pečení perníků musíte být u trouby a koukat přes dvířka (pokud možno, neotvírat prvních 10 minut). Také platí pravidlo, že každá trouba peče jinak.
Hotové,ještě teplé perníčky potíráme vejcem.
Zdobíme dle vlastní fantazie bílkovou polevou.
Pečeme ve vyhřáté troubě-v každém případě začínám v mírnější troubě 150-160 stupňů (horký vzduch), po asi 10 minutách přidám na 180 stupňů.
Rada: vůbec nejde říci kolik stupňů či minut je přesně, pokud někde budete číst přesně uvedené stupně či čas, je to špatně – prostě u pečení perníků musíte být u trouby a koukat přes dvířka (pokud možno, neotvírat prvních 10 minut). Také platí pravidlo, že každá trouba peče jinak.
Hotové,ještě teplé perníčky potíráme vejcem.
Zdobíme dle vlastní fantazie bílkovou polevou.
Zdobíme dle vlastní fantazie bílkovou polevou.
*************
***********
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vergule
(upraveno)
5. 12. 2013, 12:49
nahlásit
sanassa
(upraveno)
14. 11. 2013, 17:57
ta je nádherná..taky bych chtěla umět ...
nahlásit
Johanka N.
(upraveno)
14. 11. 2013, 16:20
nahlásit