(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Jahodové S řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Náplň 1: 300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených), necelý pudinkový vanilkový prášek. Náplň 2: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, Poleva: 200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených), 2 želatinové plátky.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Náplň 1: mačkané jahody s cukrem dáme vařit, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Ihned nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Necháme dobře vychladnout.
Náplň 2: Ušleháme smetanu ke šlehání. Smícháme a krátce prošleháme zakysané smetany s tvarohem, cukry a citronovou šťávou. Jako další krok si připravíme polevu.
Poleva: želatinové plátky zalijeme 2 až 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pomalým zahřátím za stálého míchání želatinu rozpustíme a vmícháme ji do mixovaných jahod pokojové teploty.
Pokračujeme s náplní č. 2: Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme metličkou želatinový ztužovač a vmícháme jej do tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku. Ihned náplň natřeme na korpus, uhladíme stěrkou, nalijeme polevu, rozetřeme a vidličkou protáhneme vlnky. (Postup je třeba dodržet, protože musíme pracovat rychle.)
Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.
Náplň 1: mačkané jahody s cukrem dáme vařit, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Ihned nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Necháme dobře vychladnout.
Náplň 2: Ušleháme smetanu ke šlehání. Smícháme a krátce prošleháme zakysané smetany s tvarohem, cukry a citronovou šťávou. Jako další krok si připravíme polevu.
Poleva: želatinové plátky zalijeme 2 až 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pomalým zahřátím za stálého míchání želatinu rozpustíme a vmícháme ji do mixovaných jahod pokojové teploty.
Pokračujeme s náplní č. 2: Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme metličkou želatinový ztužovač a vmícháme jej do tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku. Ihned náplň natřeme na korpus, uhladíme stěrkou, nalijeme polevu, rozetřeme a vidličkou protáhneme vlnky. (Postup je třeba dodržet, protože musíme pracovat rychle.)
Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kellystova
(upraveno)
15. 11. 2013, 19:16
Úžasné mňam
spero
(upraveno)
19. 11. 2013, 19:54
@kellystova
Děkuji Vladěnko.
gonzar
(upraveno)
14. 11. 2013, 15:55
To se zase u Ivušky mají dobře. Takové krásné řezy umí jen Ivuška, to se hned pozná Tvoje práce.
spero
(upraveno)
14. 11. 2013, 18:35
@gonzar
Alenko, moc ti děkuji.